Mi lett volna, ha a németek nyerik a vasárnap esti finálét?

Vágólapra másolva!
2008.06.30. 22:10
Győztesnek járó fogadtatásban részesült a hétfőn hazatérő német válogatott. A berlini Brandenburg kapunál több mint 100 ezren ünnepelték a csapatot, amely a vasárnap véget ért Európa-bajnokság döntőjében 1–0-s vereséget szenvedett a spanyoloktól.
Michael Ballack is megköszönte a szurkolóknak a támogatást
Fotó: Reuters
Michael Ballack is megköszönte a szurkolóknak a támogatást
Michael Ballack is megköszönte a szurkolóknak a támogatást
Fotó: Reuters
Michael Ballack is megköszönte a szurkolóknak a támogatást

Végig nézve a több mint 100 ezer lelkes szurkolón, meg nem mondta volna a tudatlan szemlélődő, hogy a vasárnapi Eb-döntő után vesztesen hagyták el a pályát a németek. A berlini Brandenburg kapunál összegyűlt tömeg úgy ünnepelte övéit, mintha Európa-bajnokokat üdvözölnének.

Nem volt olyan, aki ne ismerte volna el, hogy a döntőben jobbak voltak a spanyolok, de most már mindenki előre tekint: erről tanúskodott a „találkozunk 2010-ben” feliratú plakát is.

Az Eb-ezüstérmes csapat tagjai „így menetelnek a németek 2010-ig” feliratú pólóban egyenként vonultak fel a helyszínen kialakított emelvényre, ahol megköszönték szurkolóik támogatását és buzdítását, és ajándék labdákat rugdostak be a tömegbe.

„A hangulat felemelő. Csak annyit tudok mondani: köszönöm” – adott kifejezést hálájának a csoportkörben három találatig jutó Lukas Podolski.

A szurkolók másik nagy kedvence Bastian Schweinsteiger volt, de kitörő lelkesedéssel fogadták a németek csapatkapitányát, Michael Ballackot is.

„Természetesen elszomorítanak a történtek. Annyi hét kemény munkája után, beleértve a selejtezőket is, eljutsz a döntőbe, aztán kikapsz. Mindig rossz érzés döntőt elveszíteni – ez nyilvánvaló” – mondta Ballack, akinek nem ez volt az első vereséggel végződőt fináléja pályafutása során.

A válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw is csatlakozott az egyenpóló üzenetéhez, és egyértelművé tette, hogy most már a 2010-ben Dél-Afrikában rendezendő világbajnokságon való jó szereplés a cél.

„Sikerrel vesszük majd a selejtezőket, és ha ismét arra kerül sor, hogy a spanyolokkal játsszunk, le fogjuk győzni őket” – hangzott a hadüzenet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik