Matthäus Spanyolországot tartja az Eb titkos esélyesének

Vágólapra másolva!
2008.05.22. 13:03
Lothar Matthäus szerint a júniusi Európa-bajnokság titkos favoritja a spanyol válogatott. A német szakember szerint Franciaország nyeri az Eb-t, de Spanyolország okozhat meglepetést a tornán. Diego Maradona a cannes-i filmfesztiválon mondta el, hogy Luis Aragonés csapatát látná legszívesebben Európa trónján. A Nemzeti Sport Online olvasóinak szavazatai alapján Spanyolország a harmadik legesélyesebb az Eb megnyerésére, épphogy lemaradva Németország mögött, míg a favorit Olaszország.
Matthäus és Maradona szerint a spanyol válogatott jól fog teljesíteni az Eb-n
Fotó: Imago
Matthäus és Maradona szerint a spanyol válogatott jól fog teljesíteni az Eb-n
Matthäus és Maradona szerint a spanyol válogatott jól fog teljesíteni az Eb-n
Fotó: Imago
Matthäus és Maradona szerint a spanyol válogatott jól fog teljesíteni az Eb-n

Lothar Matthäus szerint a júniusi Európa-bajnokságon végre jól fog teljesíteni a spanyol válogatott a korábbi nagy tornákon elszenvedett kudarcok után. A magyar válogatottat is irányító sztár szerint a franciák fognak nyerni, de Luis Aragonés csapata az Eb titkos esélyese.

„Spanyolország számos nagy tornán vett részt, és bukott el esélyesként. Úgy gondolom, idén jól fognak szerepelni a spanyolok” – mondta Matthäus.

A német szakember szerint a világbajnok olasz válogatottnak nem fog jól sikerülni a júniusi megmérettetés.

Franciaország lesz az Európa-bajnok. Hollandia túl fogja élni a csoportkört, míg Olaszország ki fog esni” – beszélt a „halálcsoportról”.

Diego Maradona is beszélt a spanyol válogatottról az Európa-bajnokság kapcsán. Az argentin sztár a cannes-i filmfesztiválon vett részt, ahol elmondta, Spanyolországnak szurkol az Eb-n.

„Nem tudom ki fog nyerni, mivel nincs kristálygömböm, ami megmondja a jövőt, de ha választanom kell, akkor Spanyolországra szavazok, feléjük húz a szívem. Persze Olaszország és Németország is nagy esélyese a tornának” – mondta Maradona.

A Nemzeti Sport Online olvasóinak körében is rendkívül népszerű a spanyol válogatott, az eddig beérkezett szavazatok alapján egy hajszál választja el a németek által bitorolt második helytől. A voksolók szerint a világbajnok olasz válogatott a torna legnagyobb esélyese.

A 23 FŐS SPANYOL VÁLOGATOTT KERET

KAPUSOK
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Andrés Palop (Sevilla)

VÉDŐK
Joan Capdevila (Villarreal), Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Juanito (Betis), Álvaro Arbeola (Liverpool), Raúl Albiol (Valencia), Fernando Navarro (Mallorca)

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Xavi (Barcelona), Xabi Alonso (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), David Silva (Valencia), Marcos Senna (Villarreal), Rubén de la Red (Getafe), Santiago Cazorla (Villarreal)

TÁMADÓK
Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia), Daniel Güiza (Mallorca), Sergio Garcia (Zaragoza)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik