Az aerobik hangulatának fontos tényezője a résztvevők száma

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 10:58
Aerobikozni sokféleképp lehet. Otthon fitneszvideokra a TV előtt, a barátnőkkel a kedvenc edzőtermében, vagy éppen egy aerobik napon, ahol több százan mozognak együtt a zene ritmusára. A mozgás és a hatás hasonló, de valami mégis más: a hangulat. És ez a hangulat az, amely mégiscsak nagyban meghatározza a személyes motiváltságot és így az edzés hatékonyságát is.

Egy otthon végzett magányos edzés alkalmával az ember valahogy hajlamos kényszernek érezni az egészsége és szépsége érdekében végzett mozdulatokat, és a jó hangulat, amely éltető eleme az aerobiknak, nincs jelen a szoba magányában.

Ha lehetősége van rá, akkor teste karbantartására az otthoni edzésnél jobb megoldás, ha valamely edzőterem (aktuális kifejezéssel élve: fitneszterem, wellnesz központ) aerobik óráit választja, ahol hangulatos óratípusok, gondosan választott zenék, és az edző lelkesedése nyújtotta plusz lendület fogadja. Mindezek mellett pedig az a kis közösség, akik ott vannak Önnel az órán. Ők azok, akik talán a legnagyobb hatással vannak arra, hogy a koreografált mozdulatok végzése során jobban tartsa magát, pontosabban hajtsa végre a gyakorlatokat, és így egészségesebb és hatékonyabb legyen az edzése.

A sportolás hangulatára legnagyobb hatással a közösség motiváló ereje van. Minél többen vannak, annál emelkedettebb hangulatban tud Ön is edzeni. Az otthon egyedül végzett edzéssel vagy az aerobiktermek légkörével össze sem hasonlítható, amikor egyszerre több százan végzik közösen a gyakorlatokat. Ma már egyre több nagyszabású egész napos fitnesz-aerobik eseményt szerveznek hazánkban is, melyeken lehetőség nyílik a legkiválóbb előadók óráinak részesévé válni.

fitnesz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik