Nagy a fogadkozás Barcelonában, elnöki látogatás az öltözőben

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 23:36
Súlyos, négygólos vereségbe szaladt bele a Barcelona gárdája a Getafe vendégeként a spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján. A kupabúcsú, de még inkább az eredmény könnyen kihatással lehet a bajnoki hajrára is. A csütörtök estinél is kellemetlenebb meglepetések megelőzésének érdekében a katalánok legfelsőbb szintű klubvezetése, Joan Laporta klubelnök és Aitor 'Txiki' Begiristain sportigazgató péntek délben tiszteletét tette a az öltözőben, ahol az edzés előtt elbeszélgetett a játékosokkal.
Eto'o szerint nem voltak méltók a Barcelona-mez viselésére
Eto'o szerint nem voltak méltók a Barcelona-mez viselésére
Eto'o szerint nem voltak méltók a Barcelona-mez viselésére
Eto'o szerint nem voltak méltók a Barcelona-mez viselésére
Eto'o szerint nem voltak méltók a Barcelona-mez viselésére
Eto'o szerint nem voltak méltók a Barcelona-mez viselésére

KÉPGALÉRIA

A bajnokságból még öt forduló van hátra, a listavezető Barcelona két ponttal előzi meg a Real Madridot, illetve néggyel a harmadik Sevillát. A hatpontos hátrányban lévő Valencia minden bizonnyal már kiesett a bajnoki címért folyó versenyből. Utóbbiak leginkább a BL-indulást jelentő negyedik hely megtartására törekednek, elsőszámú üldözőjük, a Zaragoza négy ponttal lemaradva követi őket.

Utóbbi különcsata a hétvégén újabb állomáshoz érkezik, hiszen a Zaragoza Valenciában teszi tiszteletét. A mérkőzésnek papíron a házigazdák az esélyesei, de a vendégek idegenben is képesek bármikor egy kis fricskára: négyszer nyertek, hatszor játszottak döntetlent.

Ennél sokkal lényegesebb dolgok történhetnek azonban az élcsoportban, a lendületben és jó passzban lévő Real Madrid a középmezőny egyik stabil alakulatát, az Espanyolt fogadja. A három pont igencsak kinéz a királyiaknak.

KÉPGALÉRIA

Még a hullámvölgyben is csak vergődő Barcelona a 15. helyen álló Betisszel játszik a Nou Campban. Gyengébb periódus ide vagy oda, még így is be lehetne írni az országos egyest, ha nem lett volna a csütörtöki esti katalán rémálom.

De megtörtént, így ezzel kell pályára lépniük. Mindenesetre az elnöki fejmosást megkapták, a játékosok - más választásuk aligha volt -, akik fűt-fát, de leginkább öt győzelmet ígértek a folytatásra. Rijkaard ezt követően a szokottnál is intenzívebb edzést vezényelt, amelyről csak a két sérült, Rafael Márquez és Thiago Motta hiányzott igazoltan.

Nem segíti a belső zavarok feledését a katalán fővárosban, hogy napirenden van a két meghatározó játékos, Ronaldinho, illetve Eto’o távozása. Előbbi ügyében szinte napi szinten egyeztet a brazil aranylabdás képviseletében testvére, Roberto de Assís. A kameruni pedig fél lábbal már el is ment, de amíg még van, addig is szégyelli magát…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

„Nem voltunk méltók a mezünk viselésére – utalt a klub hagyományaira, a remek közelmúltbeli eredményekre, illetve a reménytelen csütörtök esti játékra Eto’o. – Nagyon szégyellem magam. Győznünk kell vasárnap a Betis ellen, illetve a folytatásban, nincs más választásunk. De bárhogy is alakuljon a szezon vége, ez a csapat még nem égett ki.”

A Barcelona címvédőként már a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájából, míg a Spanyol Kupában az elődöntő jelentette a végállomást. Bár jelen pillanatban élen állnak a bajnokságban, a mostani formát elnézve sorozatban harmadik bajnoki címük megszerzése már-már bravúros eredmény lenne.

A fordulóban a Sevilla és a Real Madrid is szombaton lép pályára, így a riválisok eredmények ismeretében játszhat vasárnap este a Barcelona. Hogy aztán ez nyomasztólag hat-e a katalánokra vagy inkább feldobja őket, az majd elválik.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

A 34. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA:
Szombati mérkőzések:
SevillaRecreativo Huelva
Real MadridEspanyol
Vasárnapi mérkőzések:
GetafeAtletico Madrid
BarcelonaReal Betis
Gimnástic TarragonaReal Sociedad
Celta VigoLevante
OsasunaVillarreal
Racing SantanderMallorca
ValenciaZaragoza
Athletic BilbaoDeportivo La Coruna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik