Vb 2006: Xabi Alonso előzi Albeldát

Vágólapra másolva!
2006.06.06. 16:20
A pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra készülő spanyol nemzeti együttesnél Albelda és Xabi Alonso egyaránt jó eséllyel pályázik a kezdőcsapatba kerülésre, ám közülük minden bizonnyal csak egy játszhat. Luis Aragones szövetségi kapitány még hezitál, a spanyol szurkolók mindenesetre már döntöttek.
David Albelda
David Albelda
David Albelda
David Albelda
A marca.com internetes oldal megszavaztatta olvasóit arról, hogy nevezett két játékos közül melyik fusson ki kezdőként a spanyol válogatott tagjaként a világbajnokságon.

A 29 éves Albelda, a Valencia középpályása mellett elsősorban védekező munkája, így a védelem stabilabbá tétele szól.

Ezzel szemben liverpooli Xabi Alonso inkább a támadásokból veszi ki a részét: gyorsan képes átjátszani a pályát, bekapcsolódik a kreatív játékba, aktív tagja a labdafelhozatalnak és a gólokkal sem marad adós.

Xabi Alonso
Xabi Alonso
A majd’ hatezer beérkezett szavazat alapján a spanyol szurkolók egyértelműen Xabi Alonsóra szavaztak: több mint 80 százalékuk mellette tette le a voksát, míg Albelda kénytelen volt megelégedni a fennmaradó kevesebb, mint 20 százalékkel.

A végső szót természetesen Luis Aragones mondja ki.

A spanyolok Ukrajnával kezdenek a vb-n június 14-én, majd Tunéziával folytatják és Szaúd-Arábiával fejezik, minden bizonnyal csak a csoportküzdelmeket.

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik