nemzetisport.hu 2014.09.26 13:57 Frissítve: 2015.03.31 01:40

Válogatott: Szalai visszatér, megvan Dárdai Pál első kerete!

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott új, megbízott szövetségi kapitánya kihirdette első keretét.

 

 

Az idei tétmérkőzésekre kinevezett szövetségi kapitány 29 játékosnak küldött meghívót (egy harmincadik labdarúgót a hétvégi fordulót követően nevez meg Dárdai Pál), köztük a hosszabb kihagyás után a keretbe visszatérő Király Gábornak, Megyeri Balázsnak, Pintér Ádámnak és Szalai Ádámnak – írja az mlsz.hu.

Dárdai Pál kíváncsi néhány fiatal játékosra is, a nyári U19-es Eb-n szereplő labdarúgók közül Kalmár Zsolt, Nagy Dominik, Varga Szabolcs és Tamás Krisztián neve szerepel bő keretében. Még nem lépett pályára a válogatottban, de tagja a románok ellen készülő keretnek az újpesti Forró Gyula és az MTK-s Pölöskei Zsolt is.

Dárdai Pál azt is elárulta, hogy a jelenleg sérült vagy csapat nélküli labdarúgók közül a későbbiekben számítana Bogdán Ádám, Gyömbér Gábor, Németh Krisztián, Koman Vladimir és Gulácsi Péter játékára is. A Red Bull Salzburg kapusa csütörtökön jelezte a szövetségi kapitánynak, hogy olyan bőrelváltozást fedeztek fel nála, amit műtéti úton azonnal el kell távolítani a testéről. Ez nem teszi lehetővé, hogy a csapat rendelkezésére álljon a soron következő két meccsen. 

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Simon Krisztián (Újpest FC), Tamás Krisztián (Varese),  Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva),
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Dominik (Ferencváros), Pintér Ádám (Levadiakosz),  Pölöskei Zsolt (MTK Budapest), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO), Varga Szabolcs (Heerenveen),
Támadók: Futács Márkó (Mersin Idmanyurdu), Priskin Tamás (Győri ETO), Rudolf Gergely (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim)

A vágatlan sajtótájékoztató (MLSZ Tv)

2020.11.28 08:06:33

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Nem győzöm hangsúlyozni, nem az számít, hogy én egyenlítettem Izland ellen.”

2020.11.27 23:05:43

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ismerősöm mondta, hogy amikor az igazgató úr fiától megkérdezte, hogy van mostanában az öreg, nézi-e a mérkőzéseket, azt a választ kapta: mióta a magyarok nyernek, már a gyógyszerét sem veszi be...

2020.11.27 08:32:59

Magyar válogatott CSILLAG PÉTER

Az 1964-es és az 1968-as olimpiai bajnok válogatott szakvezetője a magyaróráin is nyomot hagyott.

2020.11.26 23:29:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Maradnia kell a kispadon!

2020.11.25 22:15:43

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A 6:3 csodája az ugyanis, hogy az említett törvényt fölülírhatja bennünk. Rájöhettünk: ama meccsnek számos részlete több évtized múltán is ámulva és tanulsággal nézhető.