Vb 2022: Dzsudzsák megérdemli az elismerést és a búcsúmeccset – Gallas

Vágólapra másolva!
2022.11.17. 21:33
null
Dzsudzsák a hét elején már a válogatottal készült (Fotó: Török Attila)
A világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas szerint Dzsudzsák Balázs sokat tett a magyar labdarúgó-válogatottért, amiért megérdemli az elismerést és azt, hogy vasárnap a görögök elleni hazai barátságos meccsen búcsúzhasson a nemzeti együttestől és a szurkolóktól.

 

A 45 éves exfutballista – aki a Zalaegerszeg utánpótlásában dolgozik edzőként – a közmédiának adott interjúban azt mondta, ő is ott lesz majd a 108-szoros válogatott Dzsudzsák utolsó válogatott találkozóján, és biztos abban, hogy megtelik a Puskás Aréna.

„Játszottam ellene korábban, találkoztunk is többször, néhány hónapja pedig éppen arról beszélgettünk, hogy mi lesz majd a futball után. Jó lesz látni vasárnap, ahogy ünneplik őt” – nyilatkozta Gallas.

A játékosként 84-szeres francia válogatott szakember elmondta, a Nemzetek Ligája-sorozatban vívott mérkőzések közül a magyarok összes meccsét látta, és sajnálta, hogy az Európa-bajnok olaszokat nem sikerült legyőzni az utolsó összecsapáson, így Marco Rossi szövetségi kapitány együttese lemaradt a négyes döntőről.

„A kapitány remek munkát végzett, és kívánom, hogy a jövőben újabb szintet tudjon lépni a magyar válogatott, melyet kiváló játékosok alkotnak” – fogalmazott a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham Hotspur exjátékosa. Gallas a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon címvédőként induló francia válogatottról úgy vélekedett, elég erős a kerete ahhoz, hogy újra vb-t nyerjen, de a sérültek távollétében nem lesz könnyű dolga.

„A középpályán nem lesz ott Paul Pogba és N'Golo Kanté, hiányukban pedig nincsenek olyan futballisták ezeken a posztokon, akiknek nagy tapasztalatuk lenne az ilyen tornákról. A Bajnokok Ligája természetesen ad rutint, de a vébé teljesen más. Fontos, hogy az első meccset gond nélkül megnyerjük, mert egy ilyen sorozatban nagyon lényeges a jó rajt” – jelentette ki Gallas, és beszélt arról is, biztos benne, hogy Zinédine Zidane lesz a franciák következő szövetségi kapitánya.

Ha Didier Deschamps most megint megnyeri a vébét a csapattal, a torna után akkor is Zidane követi a kapitányi poszton. Mindenki várja ezt a pillanatot, hiszen ő Zidane, és őt minden francia imádja” – mondta az exlabdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik