Válogatott: Ugrai is a fedélzeten – íme, a magyar keret!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.25. 15:57
null
Varga Roland és még 11 NB I-es futballista kapott válogatott meghívót (Fotó: Dömötör Csaba)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elküldte a meghívókat a honi élvonalban játszó futballistáknak is – írja az mlsz.hu. Az NB I-ből 12 játékos csatlakozik a korábban kihirdetett ugyanennyi légióshoz, így 24 fős kerettel készülünk a Feröer és Svájc elleni világbajnoki selejtezőre.

 

Légiósaink közül a támadósorból Szalai Ádám sérült, Priskin Tamás eltiltott, míg Nikolics Nemanja továbbra is a Chicago Fire-ben előtte álló feladatokra szeretne koncentrálni. A két rendelkezésre álló és korábban is kerettag Böde Dániel és Eppel Márton mellé a diósgyőri Ugrai Rolandot hívta meg Bernd Storck, míg egy sorral hátrébb Sallai Roland is csatlakozik a kerethez. Ugrai korábban már volt tagja a bő keretnek, de tétmérkőzésre készülő csapatba még nem kapott meghívót. A portugálok ellen ötödik sárga lapjukat begyűjtő két játékos közül nemcsak Dzsudzsák Balázsra számít a kapitány, hanem Fiola Attilára is, hiszen a selejtezősorozatot záró, Feröer elleni mérkőzésen már mindketten pályára léphetnek, ha Bernd Storck szerepeltetésük mellett dönt.

„Vasárnap napközben érkezik meg Telkibe a kerettagok többsége, hétfőn és kedden Telkiben zajlik a felkészülés – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck szövetségi kapitány. – Szerda délután utazunk el Bázelbe, ahol szombat este lépünk pályára Svájc ellen. Vasárnap repülünk vissza Magyarországra, hiszen kedd este a Groupama Arénában vár ránk a selejtezősorozat utolsó mérkőzése Feröer ellen.”

A keret tagjai
Kapusok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK)

VB 2018, EURÓPAI SELEJTEZŐK
B-CSOPORT, 9. FORDULÓ
2017. október 7., szombat
18.00: Feröer–Lettország
20.45: Svájc–Magyarország

20.45: Andorra–Portugália

10. FORDULÓ
2017. október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer

20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 8 8 18– 3 +15 24
2. Portugália 8 7 1 28– 4 +24 21
3. MAGYARORSZÁG 8 3 1 4 11– 9 +2 10
4. Feröer 8 2 2 4 4–15 –11 8
5. Andorra 8 1 1 6 2–17 –15 4
6. Lettország 8 1 7 3–18 –15 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik