Válogatott: „Szoboszlai gólja? Nem engedhetünk sok szabadrúgást a magyaroknak...”

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 14:07
null
Sztanyiszlav Csercseszov nem engedne sok szabadrúgást Szoboszlai Dominiknak (Fotó: AFP)
Az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov nem a törökök ellen szerzett szabadrúgásgólja miatt figyelt fel Szoboszlai Dominikra, ugyanis folyamatosan követi az osztrák bajnokságot is. Viszont nem szeretné, ha sok szabadrúgáshoz jutna a magyar válogatott a kapujuk közelében a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája 2. fordulójában.

 

Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitányt honfitársai először arról kérdezték: hogy tetszik neki a Puskás Aréna?

„Gyönyörű, rendkívül szép! Nagyon emlékeztet a Luzsnyiki Stadionra, úgyhogy kicsit otthon érezzük magunkat. Intenzív, kemény mérkőzésre számítok, főleg, hogy a magyarok nyertek Törökországban. Kíváncsivá tett Dzsudzsák Balázs és Nikolics Nemanja helyzete – előbbi nincs a keretben –, mert mind a kettőt jól ismerem, dolgoztam velük.”

Ezután a Nemzeti Sport Online arról kérdezte a trénert, hogy mit szólt Szoboszlai Dominik törökök elleni szabadrúgásgóljához, illetve mennyire fog izgulni akkor, amikor a magyar válogatott szabadrúgást végezhet el a kapu közelében?

„Nemcsak az elmúlt meccse alapján ítélem meg Szoboszlait, mert rendszeresen nézem az osztrák bajnokság mérkőzéseit, miután játszottam korábban Ausztriában. Nyilván minden csapatnak van erős és gyenge oldala, ebből kell készülnünk, és el kell kerülnünk azt, hogy sok szabadrúgáshoz jusson az ellenfél a kapu közelében. Ezért kevesebbet kell szabálytalankodni és Szoboszlait szorosabban kell őrizni.”

Kérdésünkhöz csatlakozva az orosz kollégák ezután arra voltak kíváncsiak: lát-e a kapitány a hazájában olyan 18-19 éves tehetségeket, mint amilyen Szoboszlai a magyaroknál?

„Minden válogatott életében vannak olyan periódusok, amikor több fiatal is bemutatkozik, nálunk Golovin volt legutóbb. Kezdenek megjelenni nálunk is azok a fiatalok, akiket be lehet építeni, éppen ezért senkit nem irigylünk, a saját játékosainkon dolgozunk.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes
(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Kovácsik Ádám(Mol Fehérvár FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Fiola Attila(Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia Nicosia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás(Mezőkövesd),Holender Filip(FC Lugano – Svájc),Kalmár Zsolt(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Pátkai Máté(Mol Fehérvár),Schäfer András(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros),Szoboszlai Dominik(Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók:Babati Benjámin(Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Simon Krisztián(Újpest FC),Szalai Ádám(1. FSV Mainz 05 – Németország),Szőke Adrián(Heracles Almelo – Hollandia)

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
Szeptember 3., 20.45:
Törökország–Magyarország 0–1
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45:
Magyarország–Törökország

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.

Időpont később: Bulgária–Magyarország
November 12.
Időpont később:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik