nemzetisport.hu 2016.04.08 08:20 Frissítve: 2016.04.08 09:33

Válogatott: Storck elmondta, hogy miért bízik Szalaiban

Bernd Storck, a magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya továbbra is bízik Szalai Ádámban – annak ellenére, hogy a Hannovernél nyárig kölcsönben játszó labdarúgó még mindig gólképtelen a bajnokságban, és a válogatott mérkőzéseken a szurkolók rendre kritizálják. A német szakembert mindez nem befolyásolja: szerinte a támadó fontos játékosunk lesz az Eb-n.

Storck igazi csapatjátékosnak tartja Szalait, aki mindig aláveti magát a közösség érdekeinek (Fotó: Hegedüs Gábor)„Ha egy játékos hibát követ el, adni kell neki egy második esélyt – mondta a kapitány a Nemzeti Sportnak. – Minden ember megérdemel még egy esélyt. Ha úgy gondolkodnék, ahogy Magyarországon sajnos elég sokan, egy-két játékos már aligha lenne a csapatban. Ha csupán az emberek véleményére adtam volna, Guzmics Richárd valószínűleg már nem lenne válogatott. Ricsi elárulta, miért szerződött külföldre: idehaza elfogyott körülötte a levegő. Megállították az utcán őt és a családtagjait is, hogy szembesítsék a hibájával. Ez elszomorít. Megérdemelte az újabb lehetőséget, miként Szalai Ádám is megérdemli.”

„Sokat köszönhetünk neki, ráadásul ne feledjük, nem véletlenül került a Real Madridhoz, majd a német élvonalba. Megvan benne a lehetőség. A játéka nagyon hasznos, még akkor is, ha nem annyira látványos. Oké, nem Magyarországon futballozik, nem rugdossa a gólokat. No de a Bundesligában nehezebb is ám gólokat rugdosni... Igazi csapatjátékos, aki mindig aláveti magát a közösség érdekeinek. Nekem ilyen futballistákra van szükségem. Rengeteget dolgozik, igyekszik fejlődni. A szerencse lassan ismét mellészegődik, fontos játékosunk lesz Franciaországban. Mindenki követhet el hibákat, ugyanakkor bízom benne, mindenki belátja, hogy Szalai Ádámnak is adnunk kell még egy esélyt. Szomorúan tapasztaltam, hogy a bemelegítésnél, majd minden egyes labdaérintésénél támadták a nézők. Pedig ő is válogatott labdarúgó, aki szívvel-lélekkel harcol a csapat sikeréért. Magán viseli a nemzet színeit, a címeres mezt. Büszke arra, hogy magyar, a hazájáért játszhat.”

BERND STORCK A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN BESZÉL MÉG AZ U21-ES VÁLOGATOTT LEGUTÓBBI TALÁLKOZÓIRÓL ÉS A FELNŐTTEK KÖZÉ PÁLYÁZÓ FIATALOK HELYZETÉRŐL. UTÓBBIAKKAL KAPCSOLATBAN CSALÓDÁST OKOZÓ ESETEKET IS MEGEMLÍTETT!

2021.06.15 23:52:48

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az Eb itthoni nyitó mérkőzésén alig több mint öt perc választotta el válogatottunkat a pontszerzéstől.

2021.06.15 17:07:47

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Vezetőedzőként folytatta, és huszonöt éves böjt után, 1980-ban bajnoki címre vezette a kispestieket.

2021.06.15 08:43:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Kivetítős meccsnézés Magyarkanizsán, Zentán, Hajdújáráson, Sepsiszentgyörgyön. Üzenjen ön is a csapatnak!

2021.06.10 15:19:33

Magyar válogatott K. D.

„Megjöttek a Magyarok, húzzátok meg magatok!” – a Hősök és a ValMar írt dalt a magyar válogatottról.

2021.06.10 10:20:58

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

ELEMZÉS. A Vargák mellett Holender és Kleinheisler is opciót jelenthet ezen játékhelyzetekben.