Válogatott: Schäfer András üzent a német–magyarra kiutazó szurkolóknak

Vágólapra másolva!
2022.09.23. 12:26
Schäfer András sportszerű, gyűlölködésmentes szurkolásra buzdítja a Lipcsébe látogató drukkereket az esti Németország–Magyarország Nemzetek Ligája-meccs előtt.

Az MLSZ már korábban is kérte a szurkolókat, törekedjenek a sportszerű szurkolásra, és még véletlenül se adjanak okot arra, hogy az UEFA életbe léptesse a felfüggesztett zárt kapus mérkőzést. kérte a szurkolókat, törekedjenek a sportszerű szurkolásra, és még véletlenül se adjanak okot arra, hogy az UEFA életbe léptesse a felfüggesztett zárt kapus mérkőzést.

Csodálatos volt számunkra ez a nyár, de csak azért volt az igazi, mert ti is velünk tartottatok. Szeretnénk, ha ezután is velünk lennétek, viszont tudnotok kell, hogy van egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésünk. Arra szeretnénk kérni titeket, hogy szenvedélyesen, de gyűlölködésmentesen biztassatok minket, és tényleg csak a mi biztatásunkkal legyetek elfoglalva.”

NÉGY KONZULT RENDELT LIPCSÉBE SZÍJJÁRTÓ PÉTER
Négy konzult rendelt Lipcsébe Szijjártó Péter a Nemzetek Ligája péntek esti német-magyar mérkőzése miatt – erről a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban számolt be pénteken.
Szijjártó Péter közölte: több száz magyar szurkoló utazott és utazik Lipcsébe, őket szeretné tájékoztatni arról, hogy négy konzult rendelte Lipcsébe erre napra. A konzulok közül ketten a Red Bull Arénába szervezetten érkező magyar szurkolókkal együtt fognak mozogni a városban, a mérkőzés ideje alatt pedig mind a négyen a helyszínen tartózkodnak. Elmondta, a német labdarúgó szövetséggel és a rendőrséggel kötött megállapodás alapján a konzulok a Red Bull Arénában kapnak egy helyet, ahol dolgozni tudnak.
Közölte, ha valaki bajba került, a +49 30 203 10 300-as telefonszámon tud segítséget kérni, emellett a müncheni főkonzulátuson és a berlini nagykövetségen is 24 órás ügyelet működik.
(MTI)
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Szappanos Péter(Budapest Honvéd FC)
Védők:Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(LASK – Ausztria),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Mocsi Attila(Zalaegerszegi TE FC),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
Középpályások:Baráth Péter(Debreceni VSC),Kerkez Milos(AZ – Hollandia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(AC Pisa – Olaszország),Nego Loic(Mol Fehérvár FC),Schäfer András(1. FC Union Berlin – Németország),Styles Callum(Millwall FC – Anglia),Vécsei Bálint(Ferencvárosi TC)
Támadók: Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Szalai Ádám(FC Basel – Svájc),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Vancsa Zalán(Lommel SK – Belgium), Varga Kevin(Hatayspor – Törökország)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4.:
MAGYARORSZÁG–Anglia 1–0
Június 7.:Olaszország–MAGYARORSZÁG 2–1
Június 11.:MAGYARORSZÁG–Németország 1–1
Június 14.:
Anglia–MAGYARORSZÁG 0–4
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szeptember 26., 20.45:
MAGYARORSZÁG–Olaszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A CSOPORT TOVÁBBI MECCSEI
Szeptember 23.,20.45:Olaszország–Anglia (Tv: Spíler2)
Szeptember 26., 20.45:Anglia–Németország (Tv: Spíler2)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG42117–3+47
2. Németország4138–5+36
3. Olaszország41215–7–25
4. Anglia4221–6–52
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik