Válogatott: Nikolics Nemanja bejelentette, nem játszik a következő két selejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 21:22
Nikolics Nemanja a Facebook-oldalán bejelentette, hogy nem vesz részt a magyar válogatott soron következő két világbajnoki selejtezőjén, tehát Lettország és Portugália ellen.

Az alábbiakban Nikolics szurkolóknak címzett üzenetét olvashatják: Nikolics szurkolóknak címzett üzenetét olvashatják:

„Tisztelt szurkolók!

Úgy döntöttem, hogy nem veszek részt a válogatott soron következő két vb-selejtezőjén. Sokan nem vették komolyan, amikor arról beszéltem Amerikába érkezésemkor, hogy történelmet akarok írni a Chicagóval. Veljko Paunovics vezetőedző vagy éppen Bastian Schweinsteiger is hitt és hisz abban, hogy ez egy különleges szezon lehet a csapat életében. Hét hónap alatt rengeteg mindent elértünk, elértem, és úgy gondolom, a jövőben bánnám, ha nem adnám meg magamnak az esélyt, hogy a maximumot hozzam ki ebből az idényből. Szeretnék végig a bajnokságért és a gólkirályi címért harcolni!

Amióta válogatott vagyok, mindig rendelkezésre álltam, akkor is első helyre tettem a nemzeti csapatot, amikor nem favorizáltak, de most először a saját karrierem kell, hogy a legfontosabb helyen álljon. Senki ne gondolja, hogy ez egy bosszú a részemről, sőt első dolgom volt tájékoztatni a döntésemről a kapitányt. Bernd Storck korrekt volt, tudomásul vette az érveimet, megérti az elhatározásomat, és támogatásáról biztosított. Két MLS-meccset hagynék ki, és ki tudja, hogy viselne meg a sok utazás és az időeltolódás. A klubomban is teljes mellszélességgel mellettem állnak. Értékelik, hogy mindent alárendelek annak érdekében, hogy valami maradandót alkossunk Chicagóban. A válogatottnak természetesen teljes szívből szurkolok majd, ahogy eddig is!”

A támadó döntésével kapcsolatban Bernd Storck az mlsz.hu-nakazt mondta, megérti és elfogadja a játékos döntését.

„Nemanja felhívott, ismertette helyzetét és megbeszélte velem a döntését. Teljesen megértettem, mennyire fontos számára, hogy amerikai bajnok legyen csapatával, és hogy mennyireszeretné segíteni klubját ennek elérésében. Vezetőedzője és klubja is a támogatásomat kérte, ami egyértelműen mutatja, mennyire fontos számukra a bajnokság első helyének megszerzése. Bármikor, amikor támogatni tudom a játékosaimat, szívesen teszem, így természetesen ezúttal is támogatom Nemanját abban, hogy valóra váltsa azt az álmát, hogy csapatával megszerezze a Chicago Fire első MLS-bajnoki címét. Ehhez sok sikert kívánok neki, és olyan kirobbanó formát, amilyet az utóbbi időszakban mutatott” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Az elmúlt válogatott meccsek kapcsán gyakran megkapta a kérdést Storck, miért nem számol az egyaránt jó formát mutató Nikoliccsal és Futács Márkóval. Nos, most „leegyszerűsödött” a helyzet, miután Futács a közelmúltban súlyos sérülést szenvedett, míg Nikolics inkább a Chicagóra koncentrál.

A magyar válogatott hat forduló után a harmadik helyen áll világbajnoki selejtezőcsoportjában, a svájciaktól 11, az Európa-bajnok portugáloktól pedig nyolc ponttal van lemaradva. Az első helyezett kijut a jövő évi oroszországi tornára, a második pótselejtezőt játszhat. A csapat augusztus 31-én Lettországot, szeptember 3-án pedig Portugáliát fogadja a Groupama Arénában. Bernd Storck egyelőre nem hirdetett keretet a két találkozóra.

Az MLS keleti főcsoportjában a Chicago Fire a második helyen áll, az összesített góllövőlistán Nikolics 16 találattal szintén második.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SORON KÖVETKEZŐ VB-SELEJTEZŐI
Augusztus 31. (csütörtök), 20:45: Magyarország–Lettország
Szeptember 3. (vasárnap), 20:45: Magyarország–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik