Válogatott: Nem kellenek a kifogások – Nagy László

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.14. 15:05
Az Újpest korábbi, 25-szörös válogatott, olimpiai bajnok labdarúgója, Nagy László a DIGI Sport „Reggeli Start” című műsorában beszélt az Andorra elleni világbajnoki selejtezőről, Nikolics Nemanjáról, Kleinheisler Lászlóról, valamint a kijutási esélyekről.

Az Andorra elleni világbajnoki selejtezőről… Az Andorra elleni világbajnoki selejtezőről…

„Benne volt a többgólos különbség a játékban, de az első harminc perc nem ezt mutatta – mondta Nagy László a DIGI Sport műsorában, majd visszaemlékezett a Feröer elleni meccsre. – Feröer ellen azt mondtuk, hogy a döntetlen elfogadható – persze a vasárnapi mérkőzés után, most már hiányoljuk azt a két pontot –, és mennyire megszenvednek majd a vele játszó nagyobb csapatok, mint Svájc vagy éppen Portugália. Annyira megszenvedtek, hogy a portugálok egy hatost rúgtak. Minden kifogást megtaláltunk, a műfű, a szél, a hideg, minden… Ezt nem tudom elfogadni, nem kell mindig kifogásokat találni. Most is hallottam, hogy borzasztó nagy eső volt, ilyen meg olyan a talaj, és a labda másképpen mozog a vizes talajon. Ezekkel kalkulálni kell, nem kifogásokat keresni, de örüljünk neki, hogy simán nyertünk.”

A jelenleg sérült Nikolics Nemanja szerepéről

„Azt mondják sokan, hogy nem illik bele a csapatba. Erre azt mondom, ott nem, ahol játszatják. Bal oldalt játszik, de ő nem Neymar vagy akár Suárez, aki meg tudja oldani. Ő centerként, belső csatárként tud jól játszani, és olyan társakkal, akik előrefelé futballoznak. Nem akarom bántani a kapitányt, vagy védeni Nikolicsot, de öt perceket kapva a csatár nem tudja bizonyítani, hogy benne mennyi gól van. Hiába mondjuk, hogy Lengyelországban könnyű, mert olyan a bajnokság, azért ott is be kell termelni azt a huszonhat-huszonhét gólt.”

Kleinheisler László sárga lapjáról

„Fiatal játékos, még rutintalan ebből a szempontból. Ilyen csapat ellen, ebben a helyzetben abszolút felesleges így odacsúszni. Lehet, hogy az előző szituáció miatt ő lett idegesebb, és próbált törleszteni, de ez butaság volt, hogy így kivonta magát a portugálok elleni meccsről. Hogy hiányzik-e? A futómennyisége biztosan. Nagyon sokat kell fejlődnie, hogy meghatározó játékos legyen, de örüljünk neki, hogy van egy ilyen futballistánk.”

A kijutási esélyekről

„Ebben a csoportban három olyan csapat van, amelynek van esélye kijutni a világbajnokságra, ebbe beletartozik Magyarország is. Ha én itthon veszítek az egyik rivális ellen, akkor máris kevesebb az esélyem. Nem beszélve arról, hogy a másik három csapat gyengébbnek minősül, így ők nem szólnak bele abba, hogy kik jutnak ki, maximum egy-két bravúrral megnehezítik a dolgodat. Nem két, hanem öt pontot kell visszahoznunk, és mivel hazai pályán kikaptunk Svájc ellen, most idegenben kellene nyerni ellene.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik