nemzetisport.hu 2016.11.14 15:05 Frissítve: 2016.11.14 15:15

Válogatott: Nem kellenek a kifogások – Nagy László

Az Újpest korábbi, 25-szörös válogatott, olimpiai bajnok labdarúgója, Nagy László a DIGI Sport „Reggeli Start” című műsorában beszélt az Andorra elleni világbajnoki selejtezőről, Nikolics Nemanjáról, Kleinheisler Lászlóról, valamint a kijutási esélyekről.

 

Az Andorra elleni világbajnoki selejtezőről…

„Benne volt a többgólos különbség a játékban, de az első harminc perc nem ezt mutatta – mondta Nagy László a DIGI Sport műsorában, majd visszaemlékezett a Feröer elleni meccsre. – Feröer ellen azt mondtuk, hogy a döntetlen elfogadható – persze a vasárnapi mérkőzés után, most már hiányoljuk azt a két pontot –, és mennyire megszenvednek majd a vele játszó nagyobb csapatok, mint Svájc vagy éppen Portugália. Annyira megszenvedtek, hogy a portugálok egy hatost rúgtak. Minden kifogást megtaláltunk, a műfű, a szél, a hideg, minden… Ezt nem tudom elfogadni, nem kell mindig kifogásokat találni. Most is hallottam, hogy borzasztó nagy eső volt, ilyen meg olyan a talaj, és a labda másképpen mozog a vizes talajon. Ezekkel kalkulálni kell, nem kifogásokat keresni, de örüljünk neki, hogy simán nyertünk.”

A jelenleg sérült Nikolics Nemanja szerepéről

„Azt mondják sokan, hogy nem illik bele a csapatba. Erre azt mondom, ott nem, ahol játszatják. Bal oldalt játszik, de ő nem Neymar vagy akár Suárez, aki meg tudja oldani. Ő centerként, belső csatárként tud jól játszani, és olyan társakkal, akik előrefelé futballoznak. Nem akarom bántani a kapitányt, vagy védeni Nikolicsot, de öt perceket kapva a csatár nem tudja bizonyítani, hogy benne mennyi gól van. Hiába mondjuk, hogy Lengyelországban könnyű, mert olyan a bajnokság, azért ott is be kell termelni azt a huszonhat-huszonhét gólt.”

Kleinheisler László sárga lapjáról

„Fiatal játékos, még rutintalan ebből a szempontból. Ilyen csapat ellen, ebben a helyzetben abszolút felesleges így odacsúszni. Lehet, hogy az előző szituáció miatt ő lett idegesebb, és próbált törleszteni, de ez butaság volt, hogy így kivonta magát a portugálok elleni meccsről. Hogy hiányzik-e? A futómennyisége biztosan. Nagyon sokat kell fejlődnie, hogy meghatározó játékos legyen, de örüljünk neki, hogy van egy ilyen futballistánk.”

A kijutási esélyekről

„Ebben a csoportban három olyan csapat van, amelynek van esélye kijutni a világbajnokságra, ebbe beletartozik Magyarország is. Ha én itthon veszítek az egyik rivális ellen, akkor máris kevesebb az esélyem. Nem beszélve arról, hogy a másik három csapat gyengébbnek minősül, így ők nem szólnak bele abba, hogy kik jutnak ki, maximum egy-két bravúrral megnehezítik a dolgodat. Nem két, hanem öt pontot kell visszahoznunk, és mivel hazai pályán kikaptunk Svájc ellen, most idegenben kellene nyerni ellene.”

2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.

2021.09.13 15:06:13

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

VIDEÓS ELEMZÉS. Válogatott tanulságok és az előrelépés lehetőségei a szeptemberi vb-selejtezők fényében.

2021.09.10 09:15:11

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

Közeledett az olaszországi világbajnokság, és küszöbön állt az angolok elleni budapesti mérkőzés, amelyet okkal illethetünk a hiánypótló jelzővel.

2021.09.08 23:28:49

Magyar válogatott S. T. J.