Válogatott: Nem akartuk Gulácsi játékát megkockáztatni – Rossi

NAGY-PÁL TAMÁS (BELFAST)NAGY-PÁL TAMÁS (BELFAST)
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 20:20
A magyar labdarúgó-válogatott megtartotta Belfastban az északírek elleni felkészülési mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány mellett a nemzeti tizenegyben 2015-ben éppen Belfastban debütáló Nagy Ádám mondta el várakozásait. Rossi Gulácsi Péter sérülése mellett Callum Stylesról, Ádám Martinról és az olasz válogatottról is szót ejtett.

MARCO ROSSI ÉS NAGY ÁDÁM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA MARCO ROSSI ÉS NAGY ÁDÁM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

„A jobb lábát érezte, és nem akartuk kockáztatni, főleg, hogy előre megbeszéltük, Dibusz Dénes fog védeni ezen a mérkőzésen, és még Szappanos Péter is itt van a keretben”mondta el Gulácsi Péterről Marco Rossi szövetségi kapitány.

Ezután a Szerbia ellen debütáló Callum Styles került szóba.

„Talán a kezdőben lehet holnap, meglátjuk, melyik pozícióban. Mivel ez barátságos meccs, van lehetőségünk próbálgatni az újakat, így Callumnak és Ádám Martinnak is szeretnék lehetőséget adni, azt még meglátjuk, hogy kezdenek-e vagy sem.”

Az északírekkel kapcsolatban elmondta: fizikailag nagyon erősek, gyorsak.

„Koncentrálnunk kell elejétől a végéig, mert igazi harcosok a pályán, ismerjük a mentalitásukat. Ráadásul döntetlent játszottak novemberben az olaszokkal.”

Ha már az olaszok: szóba került, hogy Rossi honfitársai sorozatban másodszor is lemaradtak a világbajnokságról.

Olaszországban ez tragédia. Nemrég hősök voltak, most mindenki rossz, de hát ilyen a futball. Európa egyik legfontosabb futballnemzete az olasz, nekem sem jó látni, ami történt, de most csak általánosságban beszélek, mert engem jelenleg a magyar válogatott érdekel igazán.

A válogatott középpályása, Nagy Ádám is ott volt a sajtóeseményen, aki hét évvel ezelőtt éppen a Windsor Parkban debütált a nemzeti tizenegyben.

„Megváltoztak azóta a körülmények, mintha egy új stadion lenne. Emlékszem, akkor kis konténerben öltözködtünk, onnan vonultunk a pályára, most új lelátók vannak már. Örülök, hogy azóta ötvennyolc mérkőzést le tudtam játszani a válogatottban, és remélem, még sokszor segíthetem a csapatot.”

Elmondta: kemény találkozóra számít az északírek ellen.

„Rakkolós csapat, nagyon fontos a második labdák megszerzése. Sokszor a csatárokra játszanak, akik próbálják megtartani a labdát. Más mérkőzés lesz, mint a szerbek elleni. Az lesz a célunk, hogy ráerőltessük akaratunkat az észak-írekre, és kontrollálni tudjuk a meccset, miközben szórakoztató játékot mutatunk.”

A magyar válogatott edzéséről készített képgalériánkat ITT nézheti meg, ITT pedig az északírek sajtótájékoztatójáról olvashat.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
20.45:
Észak-Írország–Magyarország, Belfast (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Nagy Ádám és Marco Rossi (Fotó: Szabó Miklós)
Nagy Ádám és Marco Rossi (Fotó: Szabó Miklós)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik