Felkészülés: „Van miért tartanunk a magyaroktól” – óvatos az északírek kapitánya

Vágólapra másolva!
2022.03.28. 16:56
null
Ian Baraclough szövetségi kapitány nem becsüli le a magyar csapatot (Fotó: Szabó Miklós)
Az északírek szövetségi kapitánya, Ian Baraclough és csapatkapitánya, Steven Davis is elismerően beszélt Marco Rossi legénységéről.

A keddi mérkőzés helyszínén, a belfasti Windsor Parkban tartotta meg a magyar válogatott elleni találkozó előtti sajtótájékoztatóját az északír válogatott. Ian Baraclough szövetségi kapitány elárulta: biztosan lesznek változások a Luxemburg elleni győztes gárdához képest (3–1) – már csak azért is, mert Jonny Evans visszatért a Leicester Cityhez.

A Nemzeti Sport Marco Rossi legénységéről is megkérdezte természetesen a trénert, aki elismerően beszélt a mieinkről.

„Erősségük például a futóteljesítmény, de jól működnek csapatként. Már a következő Eb-selejtezőre építik csapatukat a fiatalok és a rutinos játékosok megfelelő elegyével. Biztosan fognak a magyarok kockázatot vállalni a mérkőzésen, én pedig bízom abban, hogy türelmes játékkal ki fogjuk tudni ezt használni. A magyar válogatott a Nemzetek Ligájában már az A-divízióban szerepel, úgyhogy van miért tartanunk tőle.”

Hozzátette: ez a mérkőzés nekik is elsősorban a júniusi NL-találkozókra való felkészülést szolgálja, nagyon hasznos tíz napot tölt együtt a keret. Azt is megjegyezte: várhatóan telt ház lesz a nemzeti stadionjukban, így kiváló hangulatra számít.

A játékosokat a csapatkapitány, Steven Davis képviselte az eseményen, aki Luxemburg ellen sérülés után – góllal – tért vissza a pályára.

„Fizikailag már a topon vagyok, remek hét áll mögöttem, úgyhogy már nagyon várom ezt a meccset is.”

Davis már hét évvel ezelőtt is ott volt a pályán, amikor az északírek – szintén a Windsor Parkban – emberhátrányban egyenlítve 1–1-es döntetlenre mentették Bernd Storck magyar válogatottja ellen az Európa-bajnoki selejtezőt, ami nagyon fontos pontszerzés volt számukra a csoportgyőzelem felé vezető úton.

„Jó emlékeim vannak arról a meccsről, persze nem a kiállítás miatt, hanem mert nagy menetelés része volt, melynek végén kijutottunk az Eb-re. A magyar válogatott azóta folyamatosan fejlődik, nekem nagyon tetszettek a meccseik a legutóbbi kontinenstornán is, szép eredményeket értek el. Úgyhogy ez remek teszt lesz számunkra.”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
20.45:
Észak-Írország–Magyarország, Belfast (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik