VÉGH JÁNOS (Varsó) 2021.11.14 16:23 Frissítve: 2021.11.15 10:35

Válogatott: Nagyon ott kell lennünk fejben a magyarok ellen – Sousa

Vasárnap megtartotta utolsó edzését a mieink elleni világbajnoki selejtezőre készülő lengyel válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Paulo Sousa sajtótájékoztatón osztotta meg a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait.

Paulo Sousa magabiztosnak érzi csapatát a magyarok elleni vb-selejtező előtt (Fotó: Török Attila)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIÁT TEKINTHET MEG A LENGYEL VÁLOGATOTT EDZÉSÉRŐL!

 

„A legutóbbi, magyarok elleni meccs óta nagyon sok mindenben fejlődtünk. Javultunk helyezkedésben és ötletesebben is játszik a csapat. Nagyon ott kell lennünk fejben a magyarok ellen, hiszen nagyon jól szervezett játékra képesek. Hisznek magukban, jól mozognak keresztbe és az előttük álló lehetőségeket kegyetlenül kihasználják. Viszont mi egyértelműen jobbak vagyunk, mint márciusban. Mindenki megértette a csapatunkban, hogy keményen ki kell vennie a részét a közös munkából.”

Sousának szép emlékei vannak hazánkról

„Szívesen emlékszem vissza a negyvenkettedik születésnapomra, hiszen aznap jutottunk be a Videotonnal az Európa-liga csoportkörébe” – utalt a Trabzonspor elleni párharc visszavágójára a portugál tréner, aki reméli, mindaz a munka, amelyet hazánkban elvégzett, hozzátett a magyar labdarúgás fejlődéséhez.

A mieink elleni meccsen hiányzik majd a pályáról több kulcsjátékos. Robert Lewandowskinak pihenőt adott Sousa, Kamil Glik amennyiben sárga lapot kapna, nem játszhatna az első pótselejtezőn, Grzegorz Krychowiak az eltiltását tölti. Így felmerült a kérdés, ki lesz a lengyel csapat kapitánya a találkozón.

„Az fogja viselni holnap a karszalagot, aki a holnapi kezdőnkből a legtöbbször volt válogatott” – jelentette ki Sousa.

 
Rossi: Büszkének kell lennünk az országra, amelyet képviselünk

A lengyel válogatott már biztos résztvevője a márciusi vb-pótselejtezőknek, amelyek párosításainál számítani fog, melyik csapat hány pontot szerez a csoportjában – a lengyelek számára így továbbra is téttel bír a találkozó.

„A játékosok onnantól, hogy pályára lépnek, nagy erőbedobással fognak játszani. Biztosak vagyunk magunkban, s abban is, hogy azt az eredményt fogjuk elérni, amelyet szeretnénk” – emelte ki a szövetségi kapitány.

Matty Cash büszkén lép pályára a mieink ellen
(Fotó: Török Attila)

Miután gyorsított eljárásban megkapta az ország útlevelét, Andorra ellen (4–1), csereként beállva bemutatkozott a lengyel válogatottban az Aston Villa brit születésű, de anyai ágon lengyel származású hátvédje, Matty Cash, aki a mieink ellen várhatóan már kezdőjátékosként énekelheti Lengyelország nemzeti himnuszát.

„A himnusz megtanulása során leginkább a kiejtés okozott gondot – persze édesanyám sokat segített” – mesélte a sajtótájékoztatón angolul a játékos.

„Kemény meccs előtt állunk, ám büszkeséggel tölt el, hogy pályára léphetek, különösen amiatt, hogy a Nemzeti Stadionban lesz erre lehetőségem” – emelte ki a hátvéd, aki elmondta, szülei, nagybátyja és még jó néhány családtagja ott lesz a lelátón a Magyarország elleni vb-selejtezőn.

„Nagyon büszke voltam magamra, amikor megkaptam a válogatottba a meghívót, és hasonló érzés töltötte el a rokonaimat is. Minden pillanatot ki szeretnék élvezni a csapatnál – ez egy üzenet számomra, hogy itt lehetek és nemzetközi mezőnyben képviselhetem az országot.”

A Slough városában született, 24 éves jobbhátvéd úgy érzi, hamar befogadták csapattársai, és erre erősít rá Paulo Sousa nyilatkozata is: „Matty remek srác és gyorsan megtalálta a közös hangot a többiekkel. Nagyon várja már, hogy játszhasson” – mondta el a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott vasárnap délután érkezett meg Varsóba. Kora este stadionsétán vett részt Marco Rossi együttese, majd a szövetségi kapitány a hátvéd, Szalai Attila társaságában válaszolt az újságírók kérdéseire – erről bővebben ide kattintva olvashat!

10. FORDULÓ
NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia97229–  3+26 23
2. Lengyelország962129–  9+20 20
3. Albánia95411–12  –1 15
4. MAGYARORSZÁG942317–12  +5 14
5. Andorra927  8–23–15   6
6. San Marino99  1–36–35   0
2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.