Válogatott: Nagyon ott kell lennünk fejben a magyarok ellen – Sousa

VÉGH JÁNOS (Varsó)VÉGH JÁNOS (Varsó)
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 16:23
Vasárnap megtartotta utolsó edzését a mieink elleni világbajnoki selejtezőre készülő lengyel válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Paulo Sousa sajtótájékoztatón osztotta meg a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait.
Paulo Sousa magabiztosnak érzi csapatát a magyarok elleni vb-selejtező előtt (Fotó: Török Attila)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIÁT TEKINTHET MEG A LENGYEL VÁLOGATOTT EDZÉSÉRŐL!
Paulo Sousa magabiztosnak érzi csapatát a magyarok elleni vb-selejtező előtt (Fotó: Török Attila) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIÁT TEKINTHET MEG A LENGYEL VÁLOGATOTT EDZÉSÉRŐL!

„A legutóbbi, magyarok elleni meccs óta nagyon sok mindenben fejlődtünk. Javultunk helyezkedésben és ötletesebben is játszik a csapat. Nagyon ott kell lennünk fejben a magyarok ellen, hiszen nagyon jól szervezett játékra képesek. Hisznek magukban, jól mozognak keresztbe és az előttük álló lehetőségeket kegyetlenül kihasználják. Viszont mi egyértelműen jobbak vagyunk, mint márciusban. Mindenki megértette a csapatunkban, hogy keményen ki kell vennie a részét a közös munkából.”

Sousának szép emlékei vannak hazánkról

„Szívesen emlékszem vissza a negyvenkettedik születésnapomra, hiszen aznap jutottunk be a Videotonnal az Európa-liga csoportkörébe” – utalt a Trabzonspor elleni párharc visszavágójára a portugál tréner, aki reméli, mindaz a munka, amelyet hazánkban elvégzett, hozzátett a magyar labdarúgás fejlődéséhez.

A mieink elleni meccsen hiányzik majda pályáról több kulcsjátékos.Robert Lewandowskinak pihenőt adott Sousa, Kamil Glik amennyiben sárga lapot kapna, nem játszhatna az első pótselejtezőn, Grzegorz Krychowiak azeltiltását tölti. Így felmerült a kérdés, ki lesz a lengyel csapat kapitánya a találkozón.

„Az fogja viselni holnap a karszalagot, aki a holnapi kezdőnkből a legtöbbször volt válogatott” – jelentette ki Sousa.

A lengyel válogatott már biztos résztvevője a márciusi vb-pótselejtezőknek, amelyek párosításainál számítani fog, melyik csapat hány pontot szerez a csoportjában – a lengyelek számára így továbbra is téttel bír a találkozó.

„A játékosok onnantól, hogy pályára lépnek, nagy erőbedobással fognak játszani. Biztosak vagyunk magunkban, s abban is, hogy azt az eredményt fogjuk elérni, amelyet szeretnénk” – emelte ki a szövetségi kapitány.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

A magyar válogatott vasárnap délután érkezett meg Varsóba. Kora este stadionsétán vett részt Marco Rossi együttese, majd a szövetségi kapitány a hátvéd, Szalai Attila társaságában válaszolt az újságírók kérdéseire – erről bővebben ide kattintva olvashat!

10. FORDULÓ
NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia97229– 3+2623
2. Lengyelország962129– 9+2020
3. Albánia95411–12 –115
4. MAGYARORSZÁG942317–12 +514
5. Andorra927 8–23–15 6
6. San Marino99 1–36–35 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik