Válogatott: Büszkének kell lennünk az országra, amelyet képviselünk – Rossi

VÉGH JÁNOS (Varsó)VÉGH JÁNOS (Varsó)
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 19:18
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap megérkezett a Lengyelország elleni, hétfői vb-selejtező mérkőzés helyszínére, a varsói Nemzeti Stadionba, ahol Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Attila az újságírók kérdéseire válaszolt.


Marco Rossi jó kedvében volt a sajtótájékoztatón (Fotók: Török Attila)
Marco Rossi jó kedvében volt a sajtótájékoztatón (Fotók: Török Attila)

A sajtótájékoztató elején az egyik lengyel újságíró arról érdeklődött, könnyebb lehet-e a mieink dolga a Robert Lewandowskit és több másik labdarúgóját is nélkülöző lengyelek ellen.

„Lewandowski hihetetlen játékos. Természetesen nem hátrány számunkra, hogy nem játszik és Krychowiak eltiltása miatt sem kesergünk, de így is vannak olyan minőségi játékosaik, akikkel pótolni tudják őket” – véli Marco Rossi.

A magyar szövetségi kapitány úgy érzi, abból, hogy a mérkőzésnek már csak a lengyelek számára van valós tétje, nem tud csapata előnyt kovácsolni.

„Nem hiszem, hogy ez segít rajtunk. Ők úgy játszanak, ahogy mi is legutóbb az utolsó meccsünket, a hazai közönségünk előtt. Biztos, hogy remek találkozót szeretnének. Ennek a csapatnak az élén az első naptól kezdve azt ismételgetem, minden egyes alkalommal, hogy amikor kimegyünk a pályára, büszkének kell lennünk az országra, amelyet képviselünk, amelyiknek a színeit védelmezzük. Még a tét nélküli mérkőzéseken is meg kell lennie ennek a motivációnak.”

Rossi ezt követően elmondta, Szoboszlai Dominik ugyanazon a poszton fog játszani, mint a csapat legutóbbi, San Marino elleni mérkőzésén, ám az összeállítás részletes ismertetésébe érthető okokból nem bocsátkozott.

Az olasz edzőt ezt követően lapunk arról kérdezte, hogy (az eddigi két mérkőzését követően) mekkora esélyt lát arra, hogy továbbra is veretlen marad edzőként Paulo Sousával szemben.

„Jürgen Klopp-pal és Pep Guardiolával szemben is veretlen vagyok – mondta viccelődve Rossi. –Sousa kiváló edző. Ezzel semmi újat nem mondok, ugye? Nagyon jól teljesített az eddigi összes állomáshelyén. Nem tudjuk összehasonlítani egymást, de remélem, tovább tart ellene a sorozatom” – mosolygott a szövetségi kapitány.

10. FORDULÓ
NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia97229– 3+2623
2. Lengyelország962129– 9+2020
3. Albánia95411–12 –115
4. MAGYARORSZÁG942317–12 +514
5. Andorra927 8–23–15 6
6. San Marino99 1–36–35 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Védők: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC),Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik