Nyolc éve nem látott vereségözön, már megint kikaptunk

BACSKAI JÁNOS (közvetítés), RITZ BALÁZSBACSKAI JÁNOS (közvetítés), RITZ BALÁZS
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 19:50
null
Matt Phillips ünnepli a skótok gólját (Fotó: Szabó Miklós)
Kazahsztán után Skócia is megverte a Groupama Arénában a magyar labdarúgó-válogatottat, azaz Georges Leekens szövetségi kapitány elveszítette második mérkőzését is a magyar kispadon.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SKÓCIA 0–1 (0–0)
Groupama Aréna, kb. 10 000 néző. Vezette: Lechner (osztrák)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Otigba, Guzmics – Lovrencsics G., Kleinheisler (Pátkai, 67.), Pintér Á. (Elek Á., a szünetben), Hangya (Szabó J., a szünetben) – Varga R. (Nikolics N., 83.), Szalai (Böde, 77.), Dzsudzsák (Németh K., 59.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Skócia:
A. McGregor – Hendry, Mulgrew, S. McKenna – R. Fraser (Paterson, 82.), McGinn, C. McGregor (Cummings, 92.), A. Robertson (B. Douglas, 67.) – S. Armstrong (McLean, 70.), M. Phillips (McBurnie, 84.), Forrest (Christie, 77.). Szövetségi kapitány: Alex McLeish
Gólszerző: M. Phillips (48.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

„A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban.”

A magyar ultrák Grosics Gyula híres idézetével készültek transzparensükön (Fotó: MTI)
A magyar ultrák Grosics Gyula híres idézetével készültek transzparensükön (Fotó: MTI)

Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusának híres idézetével fogadta a Carpathian Brigade a magyar válogatottat a Skócia elleni felkészülési találkozón a Groupama Arénában – mindössze négy nappal a Kazahsztán elleni csúfos vereséget követően.

Lovrencsics Gergő bátran játszott (Fotó: Szabó Miklós)
Lovrencsics Gergő bátran játszott (Fotó: Szabó Miklós)

Új szövetségi kapitányunk, Georges Leekens öt helyen változtatott a kezdőcsapaton a pénteki összecsapáshoz képest. A belga tréner ezúttal óvatosabb stratégiát eszelt ki, három belső védővel kezdtünk, és főként kontrákból igyekeztünk veszélyeztetni. Főleg Dzsudzsák Balázs, Varga Roland és Lovrencsics Gergő volt elemében.

A legígéretesebb próbálkozásunk Dzsudzsák nevéhez fűződött, akinek szabadrúgását Allan McGregor szépen kitolta a bal felső sarokból.

Kleinheisler megmozdulása büntetőt ért a skótoknak (Fotó: Török Attila)
Kleinheisler megmozdulása büntetőt ért a skótoknak (Fotó: Török Attila)

A nem túl izgalmas első félidő vége előtt nem sokkal tizenegyeshez jutottak a skótok, a 39. percben Kleinheisler Lászlót látta szabálytalannak a játékvezető. Charlie Mulgrew lövését azonban Gulácsi Péter szenzációs bravúrral kivédte!

Az első negyvenöt percet ezúttal megúsztuk kapott gól nélkül, a második játékrészben viszont szinte azonnal zörrent a hálónk. A szünetben beálló Szabó János oldaláról jött középre a labda, a kapunk előtt pedig Otigba Kenneth, Guzmics Richárd és Fiola Attila szorításában Matt Phillips lőtt gólt. 0–1

A SKÓTOK GÓLJA



Varga Roland távoli bombával próbált válaszolni, McGregor azonban megint nagyot védett, ahogy a 71. percben Szalai Ádám óriási ziccerénél is. A Hoffenheim csatára még ebben a támadásban ismételhetett, ám sarkazása nyomán a labda centikkel elgurult a hosszú alsó sarok mellett.

Gulácsi kifogta Mulgrew büntetőjét (Fotó: Szabó Miklós)
Gulácsi kifogta Mulgrew büntetőjét (Fotó: Szabó Miklós)
DZSUDZSÁK BEÉRTE JUHÁSZT
Nemzeti együttesünk csapatkapitánya, aki combsérülés miatt cserét kért a második félidőben, a skótok elleni meccsen 95-ödször húzta fel magára a címeres mezt, ezzel az örökrangsorban beérte Juhász Rolandot, és holtversenyben a negyedik helyre jött fel.

A hajrában jött Böde Dániel és Nikolics Nemanja is a pályára, de ezúttal nem tudtunk gólt szerezni, így egygólos vereséget szenvedtünk. Leekens első két találkozóján egyaránt kikapott a magyar válogatott.

Legutóbb Egervári Sándor kezdett két vereséggel a magyar csapat trénereként.

A tavaly márciusi, portugáliai zakóval együtt (Portugália–Magyarország 3–0) egy éven belül a nyolcadik vereségünket szenvedtük el. A 2016 novemberi, svédek elleni hazai kudarccal (0–2) együtt a legutóbbi 12 mérkőzésünkből ez a kilencedik vereségünk. Ehhez hasonló negatív szériánk legutóbb 2009. augusztus 12. (Magyarország–Románia 0–1) és 2010. szeptember 3. között volt, nyolc évvel ezelőtt. Akkor 11 meccsből kilencszer kaptunk ki (naptári éven belül nyolcszor).

Folytatás júniusban, Fehéroroszország és Ausztrália ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 6. (szerda):
Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG (?)
Június 9. (szombat): MAGYARORSZÁG–Ausztrália (Budapest, Groupama Aréna)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik