nemzetisport.hu 2014.11.20 20:43 Frissítve: 2015.03.31 02:39

Válogatott: Dárdai a Hertha első csapatának edzője lesz?

Erről az eshetőségről Dárdai Pál ideiglenes szövetségi kapitány válogatottbeli alkalmi segítője, a ferencvárosi labdarúgó-legenda, Nyilasi Tibor beszélt a Sport Televízió Zuhanyhíradó című műsorában csütörtök este.

 

Dárdai Pál az oroszok elleni mérkőzés után
(Fotó: Szabó Miklós)

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott irányítását négy őszi mérkőzésre elvállaló, de közben a Hertha BSC utánpótlásedzőjeként is dolgozó Dárdai Pál visszautazott Berlinbe, és az őt 1997 óta alkalmazó klub vezetőivel egyeztet a jövőjéről.

Nyilasi Tibor szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Hertha első csapata rosszul szerepel a német élvonalban – a legutóbbi négy meccséből hármat elveszítve 11 ponttal a 14. helyen áll, kétpontnyira a sereghajtótól –, azaz előfordulhat, hogy leváltják Jos Luhukayt, és a rátermettségét a magyar válogatottnál bizonyító, Berlinben klublegendaként tisztelt Dárdainak felajánlják az első csapat irányítását.

„Pali az eredményeivel pillanatok alatt előtérbe került – mondta Nyilasi. – Németországban általában a szamárlétrát végig kell járni, de ez a folyamat ezúttal felgyorsulhat. A sportigazgató mondhatja azt, hogy »itt van Pali, mindenki róla beszél most Magyarországon, legenda a klbunknál«.”

Ha ez megtörténik, akkor el fogja fogadni, és nincs miről beszélni – véli Nyilasi, ám ha erre nem kerül sor, Dárdai talán folytathatja tavasszal is a párhuzamos munkát: dolgozhat a Hertha utánpótlásában és a magyar válogatott mellett is, ahogyan azt a Borsban megjelent nyilatkozatában is vázolta.

Nyilasi emlékeztetett: a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége is döntési helyzetben van, és nem zárható ki, hogy az MLSZ nem örülne a párhuzamos munkavégzésének, és inkább egy állandó, külföldi kapitány szerződtetése mellett teszi le a voksát.

2021.01.24 21:17:03

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valószínűleg nincs mit tudni, mert egyetlen, nyilvánvaló ok nem jelölhető meg. Ezért Irapuato rejtélye ma nem is azt jelenti nekem, mi történt, inkább azt, miért nem vagyunk képesek még mindig szabadulni tőle.

2021.01.22 18:15:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Bízom abban, hogy lesz még alkalmam erős bajnokságban játszani, ám ehhez extrát kell nyújtanom.”

2021.01.18 23:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A Tanár úr, az 1938-ban vb-ezüstérmes Lázár Gyula haláláig hű maradt a Ferencvároshoz.

2021.01.14 23:34:16

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Ilyenkor persze mindent rózsaszín köd borít.