B. D. K. 2022.03.15 13:16 Frissítve: 2022.03.16 15:39

Válogatott: Büszke pillanat ez számomra és a családomnak – Styles

Mint arról beszámoltunk, Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Callum Stylest is meghívta a keretbe a Szerbia és Észak-Írország elleni márciusi felkészülési mérkőzésekre. A Barnsley 21 éves játékosa a csapata honlapjának nyilatkozva beszélt a behívóról.

Callum Styles a címeres mezben (Fotó: barnsleyfc.co.uk)

 

Márciusban mutatkozhat be a magyar nemzeti együttesben az angol születésű, de nagymamája révén magyar származású Callum Styles is. A 21 éves középpályás az angol másodosztályú Barnsley játékosa, a jelenlegi idényben 33 mérkőzésen két gólt szerzett eddig a Championshipben. Értékét a Transfermarkt hárommillió euróra becsüli.

 
Marco Rossi: Ha nem hívom be Negót és Fiolát, az lett volna a kegyelemdöfés
Callum Styles lehet Marco Rossi új megoldókulcsa – elemzés

A Nemzeti Sport Online-on tavaly áprilisban írtunk először arról, hogy Styles magyar válogatott lehet, majd néhány héttel ezelőtt Marco Rossi is arról beszélt, kész meghívni a nemzeti csapatba a több poszton, a középpályán és akár szárnyvédőként is bevethető játékost. A tavalyi Eb-n is szerepelt Willi Orbán és Loic Nego, illetve Könyves Norbert után Styles lehet a következő olyan futballista Rossi 2018 óta tartó kapitányi időszakában, aki úgy debütál a magyar válogatottban, hogy nem Magyarországon született.

„Behívót kapni a válogatottba az egyik legnagyobb elismerés a futballban. Büszke pillanat ez számomra és a családomnak” – idézte a Barnsley honlapja Stylest.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a világ élvonalába tartozó játékosok ellen bizonyíthatok, és már alig várom, hogy a válogatottbeli csapattársaimmal találkozhassak, s megmutathassam, mit tudok” – tette hozzá.

A MAGYAR KERET A MÁRCIUSI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok:
Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők:
Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter
(Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Basel – Svájc), Varga Kevin (Young Boys – Svájc)

A MAGYAR VÁLOGATOTT IDEI PROGRAMJA – SZEPTEMBERIG

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.

19.30: MAGYARORSZÁG–Szerbia (Budapest, Puskás Aréna)
Március 29.
20.45: Észak-Írország–MAGYARORSZÁG (Belfast, Windsor Park)

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA, 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

2023.02.05 08:09:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Vereség Lisszabonban, de diadalmas a profik túrája, még híztak is a játékosok hetven éve.

2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.