Válogatott: az olaszok Dzsudzsákot dicsérik, ő az „igazi 7-es”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2016.11.14. 10:28
null
Dzsudzsák Balázsot méltatta az olasz portál (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az olasz Tuttomercatoweb röviden elemezte a vasárnapi Magyarország–Andorra (4–0) világbajnoki-selejtezőt.

 

A portál az összesítésében három pozitívumot és három negatívumot emelt ki, ezekből válogattunk.

Mint az oldal írja, a magyar válogatott mentalitása kiemelendő, mint ahogy a végeredménytől függetlenül az andorrai csapaté is.

„Egy percre sem állt meg Magyarország, végig nyomott és kereste a gólszerzés lehetőségét. Bernd Storck csapata sok gárdával ellentétben nem állt vissza a megnyugtató előny után sem, az utolsó pillanatig támadott.”

A Tuttomercatoweb kiemelte Dzsudzsák Balázst, aki „igazi 7-esként” játszott, nagyszerű labdái voltak, végig borsot tört az andorrai védelem orra alá. Dzsudzsák teljesítményét tekintve már csak egy valami hiányzott, a „hab a tortán”, a gól.

A harmadik pozitívum az olaszok szerint Andorra volt, amely mindent megtett, hogy megakadályozza a mieinket az eredményességben. Noha négy gólt kapott, a mentalitása, hozzáállása megmaradt, a játékosok minden labdáért megküzdöttek.

Negatívumként Bernd Storckról ír a portál, aki cseréivel nem igazán nyúlt bele az összecsapásba (jegyezzük meg, Stieber gólpasszt adott – a szerk.), ám az olaszok hozzáteszik, hogy a találkozó az első pillanattól kezdve sima volt, a meccs alakulásának szempontjából nem is volt szükség nagy módosításokra, de Storck a jövőben „jobban is változtathatna”.

VB-SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ANDORRA 4–0 (2–0)

Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Nikolaidesz (ciprusi)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Lang, Guzmics, Korhut – Nagy Á., Gera (Böde, 84.) – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber Z., 74.), Gyurcsó (Németh K., 81.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
ANDORRA: Gomes – C. Rubio, E. García, Vales, Llovera, San Nicolás – Víctor Rodríguez (Moreira, 83.), Vieira, C. Martínez (A. Martínez, 67.) – Pujol (J. Sánchez, 87.), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Gólszerző: Gera (33.), Lang (43.), Gyurcsó (73.), Szalai Á. (88.)
További eredmények: Svájc–Feröer 2–0, Portugália–Lettország 4–1

SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek