Válogatott: Az Anglia elleni pontszerzés után helyreállt a kedélyállapotom – Rossi

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.11.02. 15:24
null
Marco Rossi kedélyállapota helyreállt (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi ismét számít az októberi selejtezőket sérülése miatt kihagyó csapatkapitányra, Szalai Ádámra, valamint a Puskás Akadémiától a holland élvonalbeli Cambuurnak kölcsönadott Kiss Tamás is ott van a San Marino és Lengyelország elleni utolsó két világbajnoki selejtezőre készülő keretben. A kerethirdetést követő sajtótájékoztatón Rossi beszélt az előttük álló feladatokról, de az is kiderült: az Anglia elleni pontszerzés után helyreállt a kedélyállapota.

Marco Rossi szövetségi kapitány – ahogy azt már megszokhattuk tőle – saját maga mondta el egyesével a keretbe bekerült játékosok neveit, köztük a visszatérő csapatkapitányét, Szalai Ádámét.

Ezután rögtön a Nemzeti Sport kérdezte arról, hogy elképzelhető-e, hogy a maradék két világbajnoki selejtezőn lehetőséget kapnak olyanok, akik korábban nem nagyon, mint például Balogh Botond és az újonc Kiss Tamás.

KISS TAMÁS MEGDOLGOZOTT A MEGHÍVÓÉRT

„A Puskás Akadémiában is azért dolgoztam, és most a holland klubcsapatomban is minden nap azért küzdök, hogy a teljesítményemmel kiérdemeljem a válogatott meghívót. Úgy gondolom, ez motivációt jelenthet minden egyes U21-es játékosnak, hogy ha elvégzi a szükséges munkát, akkor oda tud kerülni a felnőttválogatott közelébe” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a 20 éves Kiss Tamás.

MTI

„Azzal kezdeném, hogy néhány játékos sérülés miatt maradt ki, ezért úgy döntöttünk: játéklehetőséget biztosítunk a legtehetségesebb fiataloknak. Kiss Tamást régóta ismerjük és figyeljük. A fizikai adottságai, a robbanékonysága és a sebessége alkalmassá teszi a nemzetközi szintre. Balogh Botondot is jó ideje figyelemmel követjük, korábban játszott a Parmával a Serie A-ban, most a B-ben. Sérülése miatt kimaradt egy ideig, de most újra játszik. Bízunk mindkettejükben.”

Botka Endréről elmondta: elkapta a koronavírust, ezért egy ideig nem állhatott a Ferencváros rendelkezésére, ám néhány napja már edz, és a Celtic elleni csütörtöki Európa-liga-meccsen akár pályára is léphet, ahogy Dibusz Dénes is, aki hasonló okból hagyta ki az FTC legutóbbi három tétmérkőzését.

Szóba került az Anglia elleni bravúros pontszerzés is:

„Már volt időm feldolgozni. Végül is az, amit az Andorra elleni meccs után mondtam, megállta a helyét. Amikor ez a válogatott csapatként játszik, és követi végig a taktikai utasításokat, igenis nehézséget tud okozni az erősebb riválisoknak is. Éppen ez történt a Wembleyben. Szép játékot tudtunk hozni, pedig öten hiányoztak az Eb-csapatból. Helyrezökkentette a kedélyállapotomat, hogy látom: van egy csapat, amire lehet számítani. És nem azért csapat, mert egy Klopp vagy Guardiola kaliberű edző irányítja, hanem, mert a játékosok megértik: követni kell a taktikai útmutatásokat, mert így bármilyen akadályt le lehet küzdeni.”

A San Marino elleni budapesti találkozóval kapcsolatban a kapitány elmondta: kötelező a három pont megszerzése.

„Ez a mérkőzés arra is lehetőség, hogy a játékosok megmutassák: tudnak kunsztokat mutatni a labdával. Szeretném is látni, hogy szép futballt akarnak játszani. De ugyanez igaz Lengyelország ellen is, még ha tudjuk, milyen játékerőt képvisel az ellenfél. Motivációt kell, hogy jelentsen az is, hogy Varsóban, tömött lelátók ellen játszhatunk. Szép meccset szeretnék látni, és egy pontot elhozni.”

Kérdésre válaszolva végül hozzátette: jelenleg nem tud arról, hogy bármelyik játékosnak vissza kellene térnie a klubjába az első, vagyis a San Marino elleni mérkőzés után.

„Egyébként kevesen lesznek azok, akik mindkét selejtezőn mindkét félidőt végigjátsszák. Mivel Szalai Ádámnak a sérülése óta nincs sok játékperc a lábában, ő azok közé tartozhat, akik több lehetőséget kapnak.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

A MAGYAR VÁLOGATOTT NOVEMBERI KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország) Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia)*, Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország). Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország),Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás SC Cambuur – Hollandia), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország).
*= Bolla Bendegúz megsérült, Spandler Csaba váltotta a keretben.

VB 2022, EURÓPAI SELEJTEZŐ
I-CSOPORT
, 9. FORDULÓ
NOVEMBER 12., PÉNTEK

20.45:
MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45:
Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ
NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45:
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 8 6 2 24– 3 +21 20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25– 8 +17 17
3. Albánia 8 5 3 11– 7 +4 15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12 +1 11
5. Andorra 8 2 6 7–19 –12 6
6. San Marino8 8 1–32–31 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik