Válogatott: a mieink két felkészülési mérkőzést játszanak novemberben

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.01. 12:40
null
Luxemburg és Görögország ellen is pályára lép az idén a válogatott (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a magyar labdarúgó-válogatott novemberben két felkészülési mérkőzéssel zárja az évet. Szalai Ádámék előbb november 17-én Luxemburgban lépnek pályára, majd az évet 20-án Görögország ellen zárják hazai környezetben.

A Nemzetek Ligája C-divíziójában szereplő együttesek ellen zárja a 2022-es évet a magyar labdarúgó-válogatott, amely novemberben két felkészülési mérkőzésen lép pályára. November 17-én előbb az NL-csoportjukban a törökök mögött második helyen álló luxemburgiak vendégeként játszanak Marco Rossiék, majd három nappal később a Puskás Arénában Görögországot fogadják.

A mieink 2017-ben találkoztak legutóbb Luxemburggal, amiről nincsenek jó emlékei Nagy Ádáméknak, akkor ugyanis 2–1-es vereséget szenvedtek idegenben, egyébként eddig 11-szer találkoztak egymással a felek.

Három nappal a luxemburgi mérkőzés után, november 20-án a magyar válogatott Görögország ellen zárja az évet. Az ellenfél szintén a Nemzetek Ligája C-divíziójában szerepel jelenleg, s hatpontos előnnyel vezeti négyesét. A görögök ellen eddig 21-szer lépett pályára a magyar csapat, s ötször nyert hat döntetlen és tíz vereség mellett. A felek legutóbb négy évvel ezelőtt, az NL C-ligájában találkoztak, amikor hazai pályán a magyarok 2–1-re, a görögök 1–0-ra nyertek.

„Minden évben kevés időt tud együtt tölteni a csapat, mivel roppant sűrű a klubcsapatok programja itthon és külföldön egyaránt, ezért minden egyes együtt töltött plusznap kiemelt jelentőségű. Ebből a szempontból is fontos lesz a novemberi összetartás, illetve kitűnő lehetőséget nyújt arra is, hogy lehetőséget adjunk azoknak a fiataloknak, akik egy ideje már kopogtatnak a férfi A-válogatott ajtaján, és amennyiben továbbra is megfelelően dolgoznak és teljesítenek, hamarosan rendszeres kerettagok lehetnek. Szeretnénk lemérni, hogy mire képesek, és hol tartanak nemzetközi szinten a felnőttválogatottak mezőnyében” –
mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 17., csütörtök:
Luxemburg–Magyarország
November 20., vasárnap: Magyarország–Görögország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik