H. D.
2022.08.16 12:11 Frissítve: 2022.08.16 14:45

Utánpótlás: magyar válogatott lenne a Manchester City fiatalja

Michael Okeke magyar édesanyja révén számításba vehető a magyar nemzeti csapatban, családja már jelezte is, hogy a Manchester City 16 éves középpályása szívesen futballozna nálunk – többek között erről is beszélt Németh Antal, az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője a csakfoci.hu-nak adott interjújában.

 

A Manchester City 16 éves középpályása, Michael Okeke (Fotó: instagram.com/michaelokeke8)

 


Az U19-es válogatott korábbi szakmai edzője, Tímár Krisztián lett nyáron az ETO FC Győr vezetőedzője, így a korosztályos nemzeti csapat irányítását a korábban az U17-es válogatottal is dolgozó Szélesi Zoltán vette át, de nem ez az egyetlen újdonság az utánpótlás-válogatottaknál.

Fontos változás az eddigiekhez képest, hogy a különböző korosztályok edzői eddig besegítettek egymásnak, mostantól azonban ez megszűnik, minden szakember csak egy csapatért felel. A pályaedzői feladatokat a klubfejlesztés és az edzőképzés szakemberei látják el, ezáltal az osztályok egymást erősítik, valamint a gyakorlatban szerzett tapasztalatokat be tudják építeni az edzőképzésbe. Az új rendszernek köszönhetően az edzők a felszabadult idejükben sokkal többet tudnak scoutolni, meccsre járni és a saját képzésükre is több idő marad. Gyakoribbak lesznek a külföldi tanulmányutak, amelyek során információkat tudnak meríteni a munkájukhoz. Legközelebb a Köbenhavn csapatához mennek a szakembereink, ahol két tehetséges játékosunk, Németh Hunor és Szűcs Tamás játszik" – mondta Németh Antal a csakfoci.hu-nak.

Németh Antal az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője (Fotó: Szabó Miklós)


Több olyan fiatal labdarúgó is van, akinek pályafutását figyelemmel kísérik az MLSZ utánpótlásában dolgozó szakembereiők egyik vagy mindkét szülőjük révén szerepelhetnek a magyar korosztályos válogatottakban. A Manchester City 16 éves középpályása, Michael Okeke magyar édesanyja révén vehető számításba a magyar nemzeti csapatban, családja már jelezte is, hogy szívesen futballozna nálunk, legutóbb sérülés miatt nem tudták meghívni.

Az Eintracht Frankfurt két fiataljával, Fenyő Noah-val és Harangi Aidennel is számolnak a magyar szakemberek, mind a ketten szerepeltek már a magyar U16-os válogatottban. Mindkét fiatal tehetségnek vannak magyar felmenői, előbbinek mindkét szülője, utóbbinak édesapja magyar.

„Az a célunk, hogy felkutassuk a külföldön játszó, magyar felmenőkkel rendelkező tehetségeket, és itthon szeretnénk kialakítani egy scouthálózatot, hogy rendszeresen figyelni tudjuk a játékosokat. Ennek a projektnek Róth Antal lesz a felelőse az MLSZ-en belül" – olvashatóak Németh szavai a csakfoci.hu-n.

2023-ban Magyarország rendezi az U17-es Európa-bajnokságot, így automatikus résztvevője a tornának a Belvon Attila által irányított nemzeti csapat. Németh Antal elmondta, maximalisták, jó lenne a 16 csapatos kontinenstornán a legjobb 8 között végezni.

2022.09.24 22:07:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem legyőzni akarta a legyőzhetetlent, hanem meglovagolni.

2022.09.24 21:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Aranycsapat mesterhármasa óta semmi. Illetve már háromból kettő. Ha pedig a harmadik sorozat is éppen most szakadna meg, tovább gazdagodna a futball misztériuma. Bár döntetlennel is elsők maradunk, három sportági világhatalom előtt. Hogy ettől mi is mindjárt azzá emelkednénk? Nem. Még nem. És ebben kéretik nem keresni a rációt. Mint Szalai sarkazásában sem.

2022.09.23 23:34:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szalai Ádám sarokkal helyezett a kapuba.

2022.09.23 23:11:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.09.23 20:21:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Szalai Ádám Puskás-díjra méltó góllal érte utol Puskás Ferencet az örökranglistán, 1954 után először nyertünk tétmérkőzésen a németek ellen.