U21: Németh András góljával legyőztük Litvániát

Vágólapra másolva!
2022.09.27. 21:58
null
Németh András győztes gólt szerzett (Fotó: Árvai Károly)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott a Bozsik Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Litvániát.

Nem hozta lázba a szurkolókat a magyar U21-es válogatott litvánok elleni felkészülési mérkőzése, ám ennél is nagyobb szomorúság, hogy a szakma sem igazán képviseltette magát a kedd este a kispesti Bozsik Arénában rendezett összecsapáson. Az élvonalban dolgozó edzők közül mindenesetre a Vasast irányító Kondás Elemér tűnt fel a lelátón, aztán Lipcsei Péterrel a Soroksár vezetőedzőjével és segítőjével, Dejan Milovanoviccsal elemezte a látottakat, majd később megérkezett a Ferencváros képviseletében Hajnal Tamás sportigazgató, Leandro de Almeida és Máté Csaba pályaedző kíséretében.

Bizonyára az érdeklődő szakembereket sem lepte meg, hogy a Gera Zoltán edzette fiatalok a Marco Rossi által összeállított válogatotthoz hasonló hadrendben léptek pályára, és az is feltűnhetett, hogy a tűz halványabban égett a játékosokban, mint a „nagyokban” hétfőn a Puskás Arénában. Hiába volt a támadó felfogás, az első félidőben csupán helyzetekig jutottak Németh Andrásék, pedig a széleken sikerült megbontani a vendégek védekezését, ám az utolsó passzok nem sikerültek.

Egészen az 54. percig, igaz, a magyar gól szerzője, a Genkben futballozó Németh András nem játékostársától, hanem a jobb oldali kapufától kapta a passzt. Történt, hogy a csereként beálló Katona Bálint távoli lövése a kapufáról pattant vissza a mezőnybe, aztán a center reagált a leggyorsabban, és közelről nem hibázott – két megnyert mérkőzéssel hangolt a válogatott a jövőre kezdődő Eb-selejtezőkre.

Gera elárulta, miben kell fejlődnie Németh Andrásnak a felnőttválogatotthoz

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 1–0 (0–0)
Budapest,
Bozsik Aréna, 300 néző. Vezette: Kajtazovic (szlovén)
MAGYARORSZÁG: Senkó – Szabó A., Balogh B., Iyinbor (Csinger, 90+1.) – Komáromi (Kállai K., 75.), Kovács B. (Lehoczky, 61.), Bocskay, Benczenleitner (Kovács M., 61.) – Tóth M. (Kocsis D., 61.), Németh A. (Németh D., 75.), Horváth K. (Katona B., a szünetben). Szövetségi edző: Gera Zoltán
LITVÁNIA: Sirvinskas – Zuperka, Remeikis, Stankevicius (Dedura, 43.), Jansonas – Burba (Baltrunas, 88.), Dzinga (Mikulénas, 73.), Zebrauskas, Juozas (Zingertas, 62.) – Kucys (Zenderstreimas, 88.), Kersys. Szövetségi edző: Fabio Mazzone
Gólszerző: Németh A. (54.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik