U21: kiderült, kivel játszanak Geráék a 2025-ös Eb-ért

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.02. 10:08
null
Nehéz csoportba került a 2025-ös Európa-bajnokságra való kijutásért a Gera Zoltán által irányított U21-es válogatott (Fotó: Árvai Károly)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a 2025-ös szlovákiai U21-es Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását – számolt be róla honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

A Gera Zoltán vezette magyar U21-es válogatott kifejezetten nehéz csoportba került, hiszen az első kalapból a rekordbajnok spanyolokat, a másodikból a belgákat, a harmadikból a skótokat, az ötödikből a kazahokat, a hatodikból pedig Máltát kapták ellenfélnek.

A magyar válogatott jelenleg a 30. helyet foglalja el az európai rangsorban, ezért a negyedik kalapból sorsolták ki.

Az Európa-bajnoki döntőn a csoportgyőztesek mellett a három legjobb csoportmásodik vesz automatikusan részt, a hat további második helyezett közül hárman pótselejtezőn biztosíthatják be szereplésüket.

A következő selejtezősorozatban a 2002-ben vagy az után született játékosok léphetnek pályára. Ebben a korosztályban a magyarok esetében már többen – Németh András, Baráth Péter, Kerkez Milos – bemutatkozhattak a felnőttválogatottban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik