U21: Félig viccesen mindig kérik, hogy lőjek gólt – Szánthó

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 09:52
null
Szánthó Regőt (jobbra) érdemes volt pályára küldeni, ugyanis a Pancho Arénában a Ferencváros játékosa szerezte a lettek elleni Európa-bajnoki selejtezőn a győztes gólt (Fotó: Földi Imre)
A Lettország ellen nyerő cserének bizonyuló Fradi-támadó, Szánthó Regő bízik benne, hogy idővel az NB I-es meccseken is több szerep jut neki.

Nehéz győzelem volt. A magyar U21-es válogatott azzal a tudattal lépett pályára péntek este Lettország ellen, hogy csak a siker tarthatja életben a korosztályos Európa-bajnoki részvételről szőtt álmokat. Gera Zoltán együttese igyekezett is magához ragadni a kezdeményezést, ám a labdabirtoklási fölény nem párosult helyzetekkel, az első játékrészben mindössze két lehetőség adódott a hazai csapat előtt. A játékosokból hiányzott a kellő lendület és kreativitás a támadásban szinte semmit sem mutató, ám hátul zártan, szervezetten védekező vetélytárs ellen, és a játék képe a szünet után sem változott sokat. Mivel a magyar válogatott képtelen volt huzamosabb ideig beszorítani és nyomás alá helyezni a letteket, a hajrához közeledve úgy tűnt, a gól nélküli döntetlennel szemlátomást elégedett ellenfél eléri célját, ám a 77. percben megtört a jég, Skribek Alen passza után a csereként pályára lépő Szánthó Regő kilőtte a jobb alsó sarkot.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, nem volt könnyű feltörni az ellenfél védelmét – mondta a lefújás után lapunknak a Ferencváros húszesztendős támadója. – A pályán azt éreztem, hogy az egyénileg képzettebb futballisták nálunk szerepelnek, ám Lettország csapatként nagyon egységes volt, és zárt védekezésével szinte az összes szabad területet lezárta előttünk. Bár kevés helyzetet alakítottunk ki, szerencsére az egyiket értékesítettük, ami elég volt a győzelemhez. Fellélegezni viszont csak a hármas sípszó után lehetett, mert hátrányban feljebb tolta a védelmét a lett együttes, próbált letámadni minket, úgyhogy az utolsó percekben is figyelnünk kellett. Hogy mit mondott Gera Zoltán a becserélésem előtt? Félig viccesen mindig kérik, hogy lőjek gólt, de a legfontosabb a védekezés. Az ellenfél kapuja előtt is megvannak a csatár védekezőfeladatai, a támadásépítés csak ezután következhet. Szerencsére péntek este a gól is összejött, Skribek Alentől remek labdát kaptam, és sikerült pontosan kilőnöm a jobb alsó sarkot. A kihagyás után különösen jót tett a lelkemnek ez a meccs, szeptemberben éppen az U21-es válogatottban sérültem meg, San Marino ellen elszakadt a bokaszalagom. Az erőnlét visszaszerzése miatt a Ferencváros NB III-as csapatában játszottam néhány meccset, érzésem szerint utolértem magam.”

A támadónak emlékezetesre sikerült az utóbbi másfél hét, múlt hét csütörtökön a Celtic elleni Európa-liga-csoportmeccsen először lépett pályára a nemzetközi kupasorozatban, pénteken pedig győztes gólt szerzett a korosztályos válogatottban.

„Valóban jól sikerült az utóbbi másfél hét, bízom benne, hogy idővel a bajnokikon is több szerephez jutok, ezért dolgozom nap mint nap. Talán a válogatottban szerzett gólok is számítanak valamit Peter Stögernél, de a legfontosabb a hétközi edzésmunka.”

A kötelező feladat kipipálása után kedden, az Izrael elleni idegenbeli meccsen már bravúr kellene, a csoport második helyén álló vetélytárs szeptemberben 2–1-re nyert Gyirmóton.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LETTORSZÁG 1
–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 200 néző. Vezette: Putros (Hummelgaard, Bramsen) – dánok
MAGYARORSZÁG:
Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Csontos, 84.) – Major (Bukta, 74.), Szendrei, Baráth P. – Soltész (Szánthó, 55.), Németh A. (Tóth-Gábor, 74.), Skribek. Szövetségi edző: Gera Zoltán
LETTORSZÁG: Soloha – Veips, Uldrikis, Lotcikovs – Tonisevs, Ozolins (Samoilovs, 81.), Korotkovs, Birka – Zengis (Dusalijevs, 86.), Lüsins, Zelenkovs (Daskevics, 62.). Szövetségi edző: Aleksandrs Basovs
Gólszerző: Szánthó (77.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 5 4 1 17–8 +9 12
2. Izrael 5 4 1 12–6 +6 12
3. Lengyelország 5 3 1 1 12–4 +8 10
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 9–9 0 7
5. Lettország 5 1 4 4–8 –4 3
6. San Marino 5 5 0–19 –19 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik