N-P. T. 2021.10.23 12:28

U17-es Eb-sel.: „Más karakterek vagyunk” – Lisztes élőben látta fia látványos gólját

Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 3–0-ra legyőzte Észtországot az Eb-selejtező első szakaszának 1. fordulójában. A találkozó után Szélesi Zoltán szövetségi edző mellett a Red Bull Salzburgban pallérozódó Kovács Patrikkal, illetve a Ferencváros játékosával, a látványos gólt szerző Lisztes Krisztiánnal beszélgettünk, aki nem(csak) névrokona, hanem a fia a zöld-fehérek korábbi futballistájának.

 

 

Szélesi Zoltán szövetségi edző szerint ez remek kezdés egy hazai selejtezőtornán.

„Ezúton is gratulálok a stábomnak a felkészítéshez. Jól kielemeztük az ellenfelünket, a srácok jól tették a dolgukat, betartották azokat az utasításokat, amikre készültünk. Elég magabiztos játékkal ez a három null hűen tükrözi a mérkőzés játékképét.”

A Red Bull Salzburg játékosa, Kovács Patrik már az összecsapás előtt is bizakodott.

„Nagyon erősnek láttam a csapatot, és úgy gondolom, hogy nagyon jól összeálltunk. Lendületes meccs volt, melyen jól ki tudtuk használni a ziccereinket, így tudtunk élni a lehetőségeinkkel.”

Videónkban mesél arról is, hogy megy a sora Salzburgban.

A Ferencváros második csapatának játékosa, Lisztes Krisztián látványos góllal állította be a végeredményt.

„Nagyon nagy öröm, hogy be tudtam találni. Végig azon voltam, hogy sikerüljön egy gólt szerezni, és nagy boldogsággal tölt el, hogy válogatott mezben tudtam ezt megtenni.”

Videónkban arról is beszél, hogy alig öt napja a Fradiban is meglőtte az első felnőttgólját, illetve édesapja is szóba kerül, aki élőben tekintette meg a mérkőzést.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Észtország 3–0
(2–0)
Telki,
130 néző
Magyarország: Pécsi – János, Kokovai, Szabó T., Kovács P. – Sebastian K. (Pócs, 62.), Lisztes K. (Mihály B., 62.), Boros – Menyhárt (Kovács K., 62.), Barkóczi (Gábor M.), Szűcs T. (Mihály D., 74.). Szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán
Gólszerző: Szűcs T. (23. – 11-esből), Barkóczi (45.), Lisztes K. (53.)

A csoport másik mérkőzésén (Budaörs)

Grúzia–Izland 1–1 (Alibegasvili 41., ill. D. Gudjohnsen 81.) 

2021.12.05 23:00:28

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az, hogy a futballról való vélekedést az érzelmek határozzák meg, több mint száz éve tudható, miként az is: hozzáállásunk előjele alkalomról alkalomra változhat-változik. A győzelem mámorral, a vereség letargiával, dühvel jár, s egyáltalán nem mindegy, melyiket éltük át legutóbb.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.