Tovább gyengültek a hollandok, Van Bommel sem jön

Vágólapra másolva!
2011.03.23. 10:58
null
A válogatottságot lemondó Huszti mellett Van Bommel sem lép pályára a pénteki meccsen<br />(Fotó: Szabó Miklós – archív)
Eldőlt, hogy a holland válogatott csapatkapitánya, Mark van Bommel sem utazik holnap Budapestre a pénteki, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

Tovább gyengült a sérülésektől sújtott holland válogatott, miután ma délelőtt kiderült, hogy Mark van Bommel sem lép pályára a Magyarország elleni, pénteki Eb-selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban.

Az AC Milan combsérüléssel bajlódó középpályása nem hagyja el a válogatottat, folyamatos orvosi kezelésben részesül, de a holland nemzeti csapat hivatalos honlapja, az onsoranje.nl beszámolója szerint nem utazik el Budapestre. A keddi, amszterdami „visszavágón" azonban már pályára léphet.

„Zavaró a sérülésem, de nem veszélyes. Mindent megtettünk, hogy készen álljak a pénteki meccsre, de nem sikerült. A válogatott kerettel maradok, mert bízunk benne, hogy keddig javul az állapotom" – mondta Van Bommel.

Bert van Marwijk szövetségi kapitány nem hív be új játékost a csapatkapitány helyére.

Van Maarwijk gondjai a kapusposzton kezdődtek,ugyanis Maarten Stekelenburg hosszú pihenőre kényszerül, így az ötszörös válogatott, az oranjéban tétmeccsen csupán egyszer védő Michel Vorm lesz az első számú kapus. Stekelenburgot követte a gárda egyik legnagyobb csillaga, a Bayern Münchenben játszó Arjen Robben, aki klubcsapatára való tekintettel jelezte a szövetségi kapitánynak, hogy kisebb sérülése miatt tekintsen el a szerepeltetésétől.

Robbent követően Theo Janssen mondta le a budapesti túrát térdsérülése miatt, majd a hollandok házi gólkirálya, Klaas-Jan Huntelaar következett. A kiesők helyére Luuk de Jong (Twente), Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV) és Jeremain Lens (PSV) került be a keretbe.

A legutóbbi kieső a Valencia bokasérüléssel bajlódó játékosa, Hedwiges Maduro volt, őt az AZ Alkmaar csapatkapitánya, a középpályás Stijn Schaars pótolja.


A PÉNTEKI MECCSRE KÉSZÜLŐ HOLLAND KERET
Kapusok: Sander Boschker (Twente), Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda), Michel Vorm (Utrecht)
Hátvédek: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)
Középpályások: Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Nigel de Jong (Manchester City), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Stijn Schaars (AZ Alkmaar)
Csatárok: Luuk de Jong (Twente), Eljero Elia (Hamburger SV), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Ruud van Nistelrooy (Hamburger SV), Robin van Persie (Arsenal)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik