BORBOLA BENCE
2015.09.29 09:10 Frissítve: 2015.09.29 09:10

Storck tisztázta a Böde-ügyet és bosszankodik Szalaiék miatt

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya interjút adott a Nemzeti Sportnak, és a Feröer elleni Eb-selejtező előkészületeiről szólván beszélt Böde Dániel korábbi mellőzéséről és mostani esélyeiről, valamint a csütörtöki kerethirdetés előtti dilemmáiról is.

 

Bernd Storck a válogatott edzésén (Fotó: MTI – archív)

– Az elmúlt héten négyszemközti beszélgetésre invitálta Böde Dánielt. Miről diskurált vele?
– A labdarúgásról. Na jó, tudom, ez nem kielégítő válasz. A keretbe meghívott játékosaimmal szeretek személyesen is találkozni, megismerni őket, személyes benyomást szerezni róluk.

– Amúgy unta már, hogy mindenki Böde Dániel kihagyása miatt támadta?
– Nem különösebben foglalkoztatott. A csatárok közül az utóbbi két válogatott meccsen jó teljesítményt nyújtott mindenki, Finnországban kifejezetten jól futballoztak, tehát el kellett gondolkodnom rajta, megbontsak-e egy jól működő csapatrészt, vagy hívjak meg valaki helyére egy számomra ismeretlen srácot, aki ráadásul legutóbb kétezer-tizenháromban lépett pályára a válogatottban. Végül az addig jól teljesítő labdarúgóknak szavaztam bizalmat.

– Talán ha ezt hamarabb elmondja, nem kap hideget-meleget...
– Magyarázkodni és mentegetőzni sem szeretek, ez távol áll tőlem. Viszont minden döntésemért vállalom a felelősséget.

– Böde Dániel most ott lesz a keretben?
– Jó esélye van rá. Csütörtökön hirdetek keretet, és már új helyzet állt elő. Legutóbb ugyebár még a felkészülési időszak végén, a bajnokság elején játszottuk a selejtezőket, a labdarúgók, ha edzőmeccsen is, de pályára léptek, ám azóta jó néhány hét eltelt, és vannak, akik azóta egyetlen meccset sem játszottak. Nem titok, lesz olyan futballista, aki emiatt hiányozhat.

– E szempontok alapján akár Szalai Ádám és...
– Kár tippelgetni, mert mondhatná Stieber Zoltán nevét is. A lényeg az, hogy aki nem futballozik a klubjában, az ezúttal kimaradhat. Amúgy bosszantó helyzet ez, hiszen hétköznapi esetben a magyar válogatott erősségeiről beszélünk, de játék nélkül aligha tudnának segíteni nekünk. Márpedig nekünk most a céljaink eléréséhez Feröert idehaza mindenképpen le kell győzzük. Ennél nincs fontosabb.

MIÉRT CSERÉLT BE VÉDŐT AZ ÉSZAK-ÍRORSZÁG ELLENI EB-SELEJTEZŐ HAJRÁJÁBAN? MIÉRT NEM ESÜNK NEKI FERÖERNEK? MI A GOND A LABDABIRTOKLÁSUNKKAL? MIT GONDOL AZ NB I SZÍNVONALÁRÓL? EZEKRE A KÉRDÉSEKRE IS VÁLASZT KAP A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBÓL.

2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.