Sportrádió: Nem teljesen számítottam a meghívóra – Szalai Gábor

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.23. 19:42
null
Szalai Gábor az egyetlen újonc Marco Rossi keretében (Fotó: Árvai Károly)
A magyar férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden kihirdette a júniusi Európa-bajnoki-selejtezőkre utazó keretét, amelybe bekerült a Kecskemét játékosa, Szalai Gábor is. A védő most a Sportrádió Hazafutás című műsorának nyilatkozott a meghívóról és klubja idényéről.

 

„Őszintén szólva nem, nem teljesen számítottam a meghívóra. Hallottam egy-két helyről, hogy van rá esély, bizakodtam benne, de nem voltam teljesen biztos” – kezdte a Sportrádiónak adott interjúját Szalai Gábor, a Kecskeméti TE hátvédje.

A 22 éves játékos az egyetlen újonc a keretben, ennek ellenére nem érzi, hogy gondja lenne a beilleszkedéssel: „Azt hallottam, hogy tényleg nagyon befogadó a társaság és tényleg nagyon jó a hangulat”.

Szalai – aki korábban nem volt utánpótlás-válogatott – egy áttörésként éli meg ezt az idényt, nemcsak magának, hanem a klubjának is, mivel amikor feljutottak az NB I-be a bennmaradás volt a céljuk, pénteken pedig már akár ezüstérmet is ünnepelhetnek.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A JÚNIUSI MECCSEKRE

KAPUSOK: Demjén Patrik(Zalaegerszegi TE FC),Dibusz Dénes(Ferencvárosi TC),Szappanos Péter(Bp. Honvéd)
VÉDŐK: Balogh Botond(Parma – Olaszország),Botka Endre(Ferencvárosi TC),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország), Szalai Gábor(Kecskemét)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Baráth Péter(Ferencvárosi TC),Bolla Bendegúz(Grasshoppers – Svájc),Ferenczi János(DVSC),Kerkez Milos(AZ – Hollandia),Kleinheisler László(Panathinaikosz – Görögország),Nagy Ádám(Pisa – Olaszország),Loic Nego(Mol Fehérvár FC),Callum Styles(Millwall)
TÁMADÓK:Ádám Martin(Ulszan Hyundai – Dél-Korea),Csoboth Kevin(Újpest FC),Gazdag Dániel(Philadelphia Union – Egyesült Államok),Kalmár Zsolt(DAC),Sallai Roland(SC Freiburg – Németország),Szoboszlai Dominik(RB Leipzig – Németország),Varga Barnabás(Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
Június 17., 18.00:Montenegró–Magyarország– élőben az NSO-n!
Június 20., 20.45:Magyarország–Litvánia– élőben az NSO-n!

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik