nemzetisport.hu
2014.10.10 17:01 Frissítve: 2015.03.01 01:16

Román-magyar: maximális koncentráció - Dárdaiék edzettek Bukarestben

Megtartotta pénteki edzését a szombaton Romániában Európa-bajnoki-selejtezőn pályára lépő magyar válogatott a bukaresti Nemzeti Stadionban. Dárdai Pál tréningjének a sajtó számára nyilvános első tizenöt percében hamar előkerült a labda.

Dárdai Pál megmutatta a győzelem felé vezető utat (Fotó: Veres Viktor)

 

Dárdai Pál és Gera Zoltán sajtótájékoztatója után válogatottunk a bukaresti Nemzeti Stadion gyepén kezdte meg péntek délutáni tréningjét. Dárdai rövid eligazítását követően Dzsudzsák Balázsék néhány hossz kocogás után az alapvonal mögött, a kapu mellett elvégezték a labda nélküli, sprintekkel fűszerezett bemelegítést.

Eközben Dárdai és a stábban tanácsadóként dolgozó Nyilasi Tibor a pálya közepén cserélt eszmét. A szövetségi kapitány karmozdulatai alapján vélhetően a taktikáról, vagy az edzés egy későbbi részének megtárgyalásáról eshetett szó.

Mintegy nyolc perc után Gera Zoliékat ismét középre vezényelték, ahol Dárdai újfent rövid megbeszélést tartott. Jöhetett a labdás bemelegítés: rövid passzok, kényszerítők és ugyancsak rövid, de mélységi átadások szerepeltek a menüben. A szakmabelieknek egyszerűbben: Y alakú labdás koordinációt vezényelt Dárdai Pál – maximális koncentrációt és pontosságot megkövetelve.

A foglalkozás első tizenöt percének végén még labdatartást is láthattunk. A mezőnyjátékosok három hatfős csoportban járatták a labdát szűk – ismét a szakmánál maradva: kétudvaros – területen úgy, hogy a bóják által határolt rész két térfelén rendre hat a négy elleni játék alakult ki.

A megtekinthető negyedóra alapján elmondható, Dárdai Pál nagy intenzitással, állandó kommunikációval dirigált Juhász Rolandéknak. Ahogy a jó megoldásokat, úgy a hibákat is nagy hanggal emelte ki.

2022.10.05 23:54:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az érzelmes taps, ami az olaszok elleni mérkőzés 75. percében a Puskás Arénában és a televíziók előtt ülők mindegyikéből kitört és lekísérte Szalai Ádámot a pályáról, nem pusztán a középcsatár futballteljesítményének és pályafutásának szólt. Ennél sokkal többet jelentett, annyival többet, hogy azt talán még fel sem tudjuk mérni.

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.