Munkatársunktól 2021.10.21 16:44 Frissítve: 2021.10.21 17:45

Puskás-musical: színpadon a Lőrincz testvérek

Az Erkel Színház közönségétől hatalmas tapsot kaptak az olimpia hősei a Puskás-musicalben nyújtott alakításukért.

Az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás és Tokióban ezüstérmes öccse, Viktor együtt vállalták a Puskás, a musical miniszerepét (Fotó: Török Attila)

 

Az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás és Tokióban ezüstérmes öccse, Viktor együtt vállalták a Puskás, a musical miniszerepét, amelyben fellépett már korábban Shane Tusuptól Bozsik Péteren át Győrfi Pálig egy sor híresség: ők alakították az angol intézőt (pontosabban ezúttal intézőket), akik bekopogtatva az Aranycsapat öltözőjébe, jelzik Grosicséknak, hogy közeleg a kezdőrúgás időpontja. A birkózóbajnokokat nagy taps fogadta már akkor, amikor megjelentek a színpadon, s néhány másodperces, fejenként pár szavas szerepük eljátszása után és az előadás végén ugyancsak ünnepelte őket az ezúttal is megtelt Erkel Színház közönsége.

„Hatalmas élmény volt! A darab producere, Szabó László keresett meg minket, tulajdonképpen felkért, hogy Tomival együtt vállaljuk el az egyik szerepet, méghozzá a Wembley angol intézőjének szerepét – idézte fel a szerda estét Lőrincz Viktor. – Először azt hittem, ez csak valami vicc lehet, hiszen semmiféle ilyen jellegű tapasztalatunk, képesítésünk nincs... Megmondom őszintén, én először vonakodtam is, mert bár hozzá vagyok szokva a tömeghez, azért egészen más egy szőnyegen birkózni, mint ezernyolcszáz ember elé kiállni a reflektorfénybe – ráadásul angol szöveggel! De végül aztán csak meggyőztek, és nagyon örülök neki, hogy elvállaltuk: nagyon színvonalas előadás részei lehettünk, kiváló színészekkel, tényleg szuper élmény marad. Külön öröm, hogy utána a közönség soraiból volt, aki nemcsak az olimpiai eredményemhez, hanem az alakításomhoz is gratulált, ez igazán jólesett – poénkodtam is vele, hogy ha majd egyszer visszavonulok, szabadúszó színészként keresem majd tovább a kenyerem...”

Az előadást megtekintő Puskás-akadémisták Puskás unokájával, Rékával, dédunokájával, Anéval, valamint Szabó László producerrel és Szente Vajk író-rendezővel (Fotó: Török Attila)


A szerda esti előadás azért is volt különleges, mert megnézte az intézmény névadójának életéről szóló zenés darabot a felcsúti Puskás Akadémia csaknem százötven – fiú és leány – növendéke, valamint Puskás Ferenc Spanyolországban élő unokája, Réka és dédunokája, Ane is. Utóbbiak az előadás előtt vehették át Puskás Ferenc képviseletében az Adidas és a Nemzeti Sport közös szavazása nyomán összeállított „Minden idők magyar álomcsapata” tagságát jelképező bekeretezett, 10-es számú mezt lapunk főszerkesztőjétől, Szöllősi Györgytől. 

Puskás Ferenc Spanyolországban élő unokája, Réka és dédunokája, Ane átveszi a „Minden idők magyar álomcsapata” tagságot jelképező Puskás-mezt lapunk főszerkesztőjétől, Szöllősi Györgytől (Fotó: Török Attila)
2021.12.05 23:00:28

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az, hogy a futballról való vélekedést az érzelmek határozzák meg, több mint száz éve tudható, miként az is: hozzáállásunk előjele alkalomról alkalomra változhat-változik. A győzelem mámorral, a vereség letargiával, dühvel jár, s egyáltalán nem mindegy, melyiket éltük át legutóbb.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.