Olvasóink álomcsapatával debütál az új válogatott mez

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 10:03
null
Olvasóink csapata
Vannak olyan találmányok, amelyek nélkül remekül ellenne az emberiség, vannak olyan találmányok, amelyek messze megelőzték a korukat, lásd az önműködő villamosjegyet, és vannak olyanok, amelyek „várhattak volna” még picit, ilyen például Adolf Dassler stoplis cipője, amely az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon a győzelemhez segítette az NSZK válogatottját Magyarország ellen. Mintegy kárpótlás gyanánt a sportszergyártó szakember cége, az Adidas 1964 óta a magyar válogatott partnere, és amikor felvetődött, hogy a közelgő Európa-bajnokság előtt összeállítsuk minden idők különböző korokat felölelő magyar álomcsapatát, akkor a cég felajánlotta, hogy a legjobb tizenegy tagjait vagy annak rokonait megajándékozza a tornára készült vadonatúj mezzel. A szakértőink által összeállított, olvasóink által megkritizált 33-as lista előbb 22-esre szűkült, majd szintén az olvasóink kiválasztották a magyar futball álomcsapatát. Természetesen mint minden listán és minden szavazáson, hetekig el lehetne vitatkozni ezen is, de nézzük, melyik minden idők legjobb magyar kezdőcsapata!

Mint minden álomcsapatjáték, a mi szakértőink 33-as listája is felkavarta sokak kedélyét, de a döntő többség szerencsére úgy kezelte játékunkat, ami: játék. Amely nemcsak játék, mint maga a futball, hanem inkább tisztelgés, tisztelgés a magyar labdarúgás legjobbjai előtt az Álom11 kiválasztásával.

Az Európa-bajnokságra készülő mai magyar válogatott új, idegenbeli fehér meze a lengyelek elleni mérkőzésen „debütál”, és hogy ez miért fontos?

 

 

Mert az Álom11 tagjainak a neve rákerül az új, fehér mezekre, és az Adidas bekeretezve elküldi azt a játékosnak, vagy ha már elhunyt, annak örököseinek.

A kontinenstornára készült piros, hazai mezeket már korábban bemutatták.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik