nemzetisport.hu 2020.03.03 22:28 Frissítve: 2020.03.04 07:19

NL: Mind a négy csapat azonos esélyekkel indul – Sallai

Dibusz Dénes hat kemény mérkőzést vár, Sallai Roland pedig úgy érzi, mind a négy válogatottnak lehet esélye a Nemzetek Ligája 2020-as kiírásában. Várhidi Péter, a korábbi magyar szövetségi kapitány szerint bravúr lenne, ha nem esnénk ki a B-ligából.

 

Sallai Roland szerint mind a négy csapat azonos esélyekkel indul (Fotó: Tumbász Hédi)


Dibusz Dénes, a Ferencváros 9-szeres válogatott kapusa

„Hétfő este már nézegettem a kiemeléseket és a lehetséges csoportbeosztást, nagyon erős csoportba kerültünk. A hangulattal viszont biztosan nem lesz gond egyik meccsen sem, mind a négy válogatottnak nagy és fanatikus szurkolótábora van. Ami az oroszokat illeti, szerencsére tavaly ősszel a Ferencvárossal szép emlékekkel utaztunk haza Moszkvából, barátságos meccsen meg nagyjából két és fél évvel ezelőtt találkoztunk Oroszországgal – nem mintha ezek bármit is számítanának a kezdő sípszó pillanatában. Hat kemény meccs vár ránk, próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból.”

 
A törökökkel, a szerbekkel és az oroszokkal egy csoportban a mieink 
Marco Rossi: Nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni
„Heves törökök, technikás szerbek, makacs magyarok” 

Sallai Roland, a Freiburg 16-szoros válogatott középpályása

„Az orosz és a szerb válogatott stílusát senkinek sem kell bemutatni, erős, brusztolós játékosok szerepelnek a keretben, ideális izomzattal – nem mintha a török labdarúgók fizikailag gyengék lennének. Az orosz válogatottal kétezertizenhétben találkoztunk, akkor három-nullára kikaptunk, de bízom benne, hogy azóta fejlődtünk annyit, hogy ne legyen ennyire sima a végeredmény. Mind a négy csapat azonos esélyekkel indul, amikor odakerülünk, mindent megteszünk a győzelemért, de még távolinak tűnik a csoportkör, előbb a márciusi Nemzetek Ligája-rájátszáson kell két meccset megnyerni.”

Várhidi Péter, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya:

„Az utóbbi években többször szerencsénk volt a sorsolásnál, ezúttal nem. Ennél a négyesnél csak az a csoport nehezebb, amelybe akkor kerülnénk, hogyha kijutunk a nyári Európa-bajnokságra. Biztosan szerzünk pontot, ám ilyen ellenfelek mellett bravúrnak számítana, ha maradnánk a B-ligában. Szerbia folyamatosan fejlődik, az orosz válogatott gyors és dinamikus futballra képes, és bár a törökök többnyire hullámzóan szerepelnek, inkább az erősebb válogatottak közé sorolom őket. Az Európa-bajnokság után változhatnak az erőviszonyok, de annyira nem, hogy ne kelljen minden meccsen megszenvednünk a pontért.” 

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3-AS CSOPORT
MAGYARORSZÁG
Törökország
Szerbia
Oroszország 

A magyar válogatott mérkőzései
Szeptember 3., 20.45:
Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00: Magyarország–Oroszország
Október 9., 20.45: Szerbia–Magyarország
Október 12., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 14., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 17., 20.45: Magyarország–Törökország 

2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.

2021.09.13 15:06:13

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

VIDEÓS ELEMZÉS. Válogatott tanulságok és az előrelépés lehetőségei a szeptemberi vb-selejtezők fényében.

2021.09.10 09:15:11

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

Közeledett az olaszországi világbajnokság, és küszöbön állt az angolok elleni budapesti mérkőzés, amelyet okkal illethetünk a hiánypótló jelzővel.

2021.09.08 23:28:49

Magyar válogatott S. T. J.