MTI
2019.09.24 21:15 Frissítve: 2019.09.24 21:31

NL: a magyar válogatott felkerült a második vonalba

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) átalakította a Nemzetek Ligája osztályait, minek nyomán a magyar válogatott a harmadik vonalból a másodikba került.

A B-ligában szerepel legközelebb a magyar csapat (Fotó: AFP)

 

Az UEFA honlapjának keddi beszámolója szerint az A-, a B- és a C-liga mezőnye egyaránt 16 csapatos lesz a sorozat 2020–2021-es idényében, míg korábban az első két osztályban csak 12-12 nemzeti együttes, a harmadikban pedig 15 szerepelt.

A változtatás azt jelenti, hogy az élvonaltól búcsúzó Németország, Izland, Horvátország és Lengyelország mégis a legjobbak között maradhat, és szintén nem esett ki a második vonalból Szlovákia, Törökország, Írország és Észak-Írország.

A C-ligából feljutó négy csoportgyőztesen túl pedig a csoportmásodikok, így Magyarország is a második vonalba kerülnek át. A C-ligát a D-ből töltik fel úgy, hogy a legalsó ligában csak a sorozat első, 2018–2019-es idényének hét leggyengébb csapata marad.

Az első három divízióban így divíziónként négy darab négycsapatos csoportot alakítanak majd ki jövő március 3-án, az amszterdami sorsoláson, a D-ben pedig egy három- és egy négytagú csoport lesz. A csoportküzdelmeket jövő ősszel rendezik úgy, hogy szeptemberben, októberben és novemberben is egy-egy dupla fordulóra kerül sor. Az A-liga négy csoportgyőztese 2021 júniusában küzd meg egymással a négyes fináléban.

A NEMZETEK LIGÁJA LIGABEOSZTÁSA
A-LIGA

Portugália, Hollandia, Anglia, Svájc, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Dánia, Svédország, Horvátország, Lengyelország, Németország, Izland
B-LIGA
Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország, Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország, Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország, Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia
C-LIGA
Görögország, Albánia, Montenegró, Grúzia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia, Luxemburg, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Moldova
D-LIGA
Gibraltár, Feröer, Lettország, Liechtenstein, Andorra, Málta, San Marino

2022.10.05 23:54:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az érzelmes taps, ami az olaszok elleni mérkőzés 75. percében a Puskás Arénában és a televíziók előtt ülők mindegyikéből kitört és lekísérte Szalai Ádámot a pályáról, nem pusztán a középcsatár futballteljesítményének és pályafutásának szólt. Ennél sokkal többet jelentett, annyival többet, hogy azt talán még fel sem tudjuk mérni.

2022.10.04 21:21:52

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A hazai pálya poklában még akkor is csodás lett volna az olaszok elleni futball, ha tíz magyar mezőnyjátékos áll bent a tizenhatoson belül és küzdi ki vérrel, verítékkel, fogcsikorgatással a nulla nullát.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.