H. Á.
2022.06.15 06:47 Frissítve: 2022.06.15 08:53

Nemzetközi lapszemle: Rossi magyar bravúrja – póker Angliában!

Minden kétséget kizáróan a Nemzetek Ligája idei kiírásának legnagyobb meglepetését okozta a magyar válogatott, amikor kedden este 4–0-ra győzött Anglia ellen Wolverhamptonban. A 69 éve, a 6:3 óta nem látott magyar bravúr után gyorsan átfutottuk, mit írnak a nemzetközi sportlapok.

 

Rossi négy magyar gólnak tapsolhatott a Molineux Stadionban (Fotó: AFP)

A címünkben idézett felütéssel kezdi beszámolóját az olasz La Gazzetta dello Sport: Rossi magyar bravúrja – póker Angliában! címmel utalnak a mieink négy góljára, nevesítve a gólszerzőket, s kiemelve, hogy a mieink négy forduló után vezetik a csoportot.

 
Az évszázad győzelme? Négy nullára nyertünk Angliában!
 Gulyást csináltak Angliából – angol lapszemle a 4–0 után
Örömképek az angolverés után – galéria
Értékelje a mieink Anglia elleni teljesítményét!

„A magyarok az első félidőben megszerezték a vezetést, majd türelmesen várták, hogy az angolok az egyensúlyukat veszítsék a döntetlenre törekedve. Ez az utolsó húsz percben történt meg, amikor Rossi nyilai még háromszor találtak célt” – írja a lap.

A német Kicker a két gólt szerző, Freiburgban futballozó Sallai Rolandot emeli ki a meccsről szóló cikkének címében: Sallai duplázott – Anglia a kerekek alá került Magyarország ellen. 

„Anglia tulajdonképpen el akarta felejteni az első mérkőzésen elszenvedett vereséget, ehhez képest hazai közönség előtt még keserűbb pofonba szaladt bele Magyarország ellen” – summázza a történteket a német szaklap.

A spanyol AS című sportlap viszonylag tényszerű címmel számol be a találkozóról: Magyarország teljesen megsemmisítette Angliát! Kiemeli, hogy az újabb vereséggel az angol válogatott gyakorlatilag elbúcsúzhat a csoportelsőségtől, sőt, már a bennmaradásért is nagy erőket kell mozgósítania, ráadásul már nincs is saját kezében a sorsa.

A legnagyobb francia sportlap, a L'Équipe internetes kiadása előkelő helyen számolt be a találkozóról, s tudósítása címében kiemelte: a magyar válogatott megalázta Angliát és átvette a vezetést a csoportban. „Hiába birtokolta 69 százalékban a labdát az angol válogatott, semmilyen veszélyt nem jelentett a magyar kapura, míg a vendégek kaput eltaláló hat lövése közül négyből is gól született.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA,
3. CSOPORT
4. FORDULÓ
ANGLIA–MAGYARORSZÁG 0–4 (0–1)
Wolverhampton, Molineux Stadion, 28 839 néző. Vezette: Turpin (francia)
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Styles (Nagy Á., 55.), Schäfer, Nagy Zs. – Sallai R. (Nego, 78.), Szoboszlai (Gazdag, 55.)  – Szalai Á. (Ádám, 68.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Sallai R. (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Kiállítva: Stones (82.)

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.

2022.10.02 22:24:45

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az is a futball titkai közé tartozik, hogy az utolsó benyomás, élmény mindig nagyon meghatározó. Képzeljük el, ha e két meccset fordított sorrendben játsszuk le, ugyanezzel az eredménnyel. Akkor az eget veri most a mámorunk, és Szalai Ádám győzelmet jelentő csodagólja még inkább Isten akaratának tetszene, noha szerintem így is az.

2022.10.02 10:10:09

Magyar válogatott nemzetisport.hu

1932: Hugo Meisl csapata az Üllői úton is jobb volt, de a játékosok megmagyarázták…