NB II: Tudnék még segíteni a válogatottnak! – Dzsudzsák

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 09:57
null
Dzsudzsák Balázs szeretné még telt ház előtt játszani a magyar válogatottban (Fotó: Micheller Szilvia)
Dzsudzsák Balázs, a labdarúgó NB II-ben feljutó helyen álló Debreceni VSC csapatkapitánya nem tett még le arról, hogy 109. alkalommal is pályára lépjen a magyar válogatottban, meggyőződése ugyanis, hogy a 35. életévében járva is tudna még segíteni a nemzeti együttesnek – ez derült ki a rutinos futballista Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatából.

Dzsudzsák Balázs legutóbb 2019. november 19-én a Wales elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt a magyar válogatottban. Azóta sok víz lefolyt már a Dunán, a 34 éves labdarúgó immár belső középpályásként nagy erőssége az NB II-ben feljutó helyen álló DVSC-nek – a jelenlegi idényben 24 bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett és 14 gólpasszt adott –, de ha Marco Rossi szövetségi kapitány tartja magát a korábbi elhatározásához, mely szerint a másodosztályból szinte lehetetlen bekerülni a válogatottba, akkor Dzsudzsák nem lesz tagja még a bő Eb-keretnek sem. De mi történne akkor, ha mégis?

„Szerintem óriásit üvöltenék, ha rajta lennék a listán… A viccet félretéve, természetesen hatalmas öröm és büszkeség töltene el, ha újra helyet kapnék a keretben – felelte Dzsudzsák a Magyar Nemzetnek. – Ha a szövetségi kapitány úgy dönt, hogy akár csak a jelenlétemmel is tudok segíteni a csapatnak, a stábnak, és ezt én sem érzem másképp, akkor elképzelhetetlen, hogy ne vállaljam a szereplést és ne tegyek meg minden tőlem telhetőt akár a pályán, akár az öltözőben.”

„Amikor visszatértem Debrecenbe, eleinte mérkőzéshiánnyal küszködtem, nagyon sokat hagytam ki, és én sem voltam elégedett a teljesítményemmel. A kemény munkának és a sorozatos meccsterhelésnek köszönhetően ma már örömmel mondhatom, hogy fizikailag és mentálisan is remekül érzem magam. Szerencsére ez most már nemcsak a gólpasszokban, hanem a gólokban is megmutatkozik. Bátran ki merem jelenteni: igen, tudnék segíteni a válogatottnak!” – jelentette ki a 108-szoros magyar válogatott labdarúgó, aki Király Gáborral holtversenyben szereplési rekorder a nemzeti csapatban.

Dzsudzsák elmondta, legutóbb a 2016-os Európa-bajnokság előtt érezte magát olyan jó formában és annyira motiváltnak, mint most, s bízik benne, hogy legalább egyszer még pályára léphet a magyar válogatottban.

„A válogatott mindig is a szívügyem lesz, szent dolog! Természetesen továbbra is keményen készülök, hogy a teljesítményemmel kivívjam a válogatott meghívót, és soha nem teszek le arról a retinámba égett képről, amely szerint egyszer még telt ház előtt képviselhetem Magyarországot.”

Szijjártó Péter külügyminiszter is szeretné még látni a válogatottban Dzsudzsákot

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik