CS. B. 2021.10.20 19:16 Frissítve: 2021.10.20 20:01

MLSZ: Lovrencsics Gergő lemondta a válogatottságot

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közzétett egy videót a hivatalos Facebook-oldalán, amelyben a 44-szeres magyar válogatott védő, Lovrencsics Gergő elmondta, többé nem szerepel a nemzeti csapatban.

 

Lovrencsics visszavonul a válogatottságtól (Fotó: Tumbász Hédi)
Lovrencsics Gergő visszavonul a válogatottságtól (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A Ferencvárost az idei nyári átigazolási időszakban elhagyó, a horvát Hajduk Splitbe szerződő  Lovrencsics Gergő 44-szer szerepelt a nemzeti csapatban. A 33 éves védő több meccsen is szerepelt a 2016-os, illetve az idén nyáron megrendezett Európa-bajnokságon.

Először 2013. június 6-án, Kuvait ellen játszott a magyar A-válogatottban. Eleinte jobbszélsőként, majd jobb oldali védőként számítottak Lovrencsicsre, aki 2015-ben, a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőn szerezte egyetlen gólját a válogatottban.

„Kedves szurkolók! Pályafutásom fontos pontja érkezett el. Aki ismer, pontosan tudja, hogy az a típusú játékos vagyok, aki mindig száz százalékot szeretne nyújtani. Most, 33 évesen viszont úgy érzem, hogy nem mindig vagyok erre képes két fronton. Ezért, bár nehéz volt, de úgy döntöttem, a magyar válogatottban átadom a helyem a fiataloknak, tehát nem lépek többet pályára a nemzeti csapatban. Életem egyik legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magamra önthettem a címerest mezt, továbbá a két Eb-szereplés, amelyről mindig mesélni fogok a családtagjaimnak, akik szintén szerepet játszottak a döntésem meghozatalában. Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak, akikkel együtt dolgozhattam, roppant hálás vagyok. Nem is beszélve rólatok, szurkolókról, akikkel közösen élhettük át a már említett két Európa-bajnoki szereplést, s felejthetetlen élményt szerezhettünk. Sok sikert kívánok a csapatnak, a szövetségi kapitánynak és nektek, szurkolóknak, akiknek táborát mostantól én is erősítem a válogatott mérkőzéseken” – mondta a videóban Lovrencsics Gergő.

2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.

2021.11.24 23:34:00

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. November 25., a magyar futball napja. Egyébként nem véletlen, hogy olyan meccseket idéztem fel, amelyeket ritkán emlegetnek, szándékosan tettem. Hiszem ugyanis, hogy ami nekem, neked, neki, sőt nekünk maradandó, az még nem minden. Valamennyiünknek megvannak a magunk – reggelig idézhető – emlékei.