Magyar–uruguayi: máris elfogytak a jegyek a Puskás Aréna nyitó meccsére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.28. 11:23
null
Telt ház lesz a Puskás Aréna nyitó mérkőzésén (Fotó: Dömötör Csaba)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos oldalán közölte, hogy hétfő délelőtt elfogytak a jegyek a Puskás Aréna nyitó mérkőzésére. A magyar válogatott november 15-én telt ház előtt fogadja Uruguayt.

 

Az első három napban csak az MLSZ Szurkolói Klub tagjai válthattak jegyeket, akik nem is szalasztották el a lehetőséget, a belépők jelentős részét megvásárolták. Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a jegyértékesítés első napján mintegy két óra alatt több mint 10 000, estig 25 000 jegy talált gazdára. A fennmaradó jegyek hétfőn szinte azonnal elfogytak, így már biztos, hogy telt ház – azaz mintegy 67 ezer néző – fogadja a csapatokat a Puskás Arénában.

A kiemelt érdeklődés miatt az internetes jegyvásárlási felületen a csúcsidőszakban az előszobában nagyjából 17 000 szurkoló várakozott, és bár a rendszer folyamatosan szolgálta ki a jegyigényeket, a sorban állás ideje nem ritkán több órát vett igénybe – közölte az MLSZ.

A szurkolók az induláskor nagy számban érkeztek az értékesítési felületre. Itt sokan a számukra kiválasztott jegyekkel hosszú ideig nem zárták le a tranzakciót, tehát nem bonyolították le a vásárlást. Amíg a vásárlás nem történik meg, addig a már egy vásárló által kiválasztott jegyek mások számára nem érhetőek el. Ennek következtében lehettek és voltak olyan időszakok, amikor egyszerre akár több ezer jegy várakozott a vásárlás lezárására. Mivel a rendszer ezeket a jegyeket egy bizonyos idő múlva felszabadítja, ezek újra láthatóvá, eladhatóvá váltak. Ez az oka annak, hogy egy adott pillanatban a vásárlók nem láthattak olyan jegyeket, akár szektorokat szabadnak, amelyek később ismét megvásárolhatóvá váltak.

Amint arról beszámoltunk, Puskás Ferenc, a legnagyobb magyar futballista életének teljes bemutatásához a többi között tárgyi emlékek felajánlásait várja november 3-ig az új nemzeti stadionban megnyíló Puskás Múzeum. A legfontosabb és legértékesebb dokumentumokat beküldők, felajánlók közül a múzeum szakértői testülete által kiválasztottakat partnerükkel együtt a Puskás Múzeum vendégül látja a Puskás Aréna nyitó mérkőzésén.

A Magyarország–Uruguay felkészülési találkozót – amely Gera Zoltán búcsúmeccse is egyben – november 15-én 19 órakor rendezik a Puskás Arénában. November 19-én kedden Marco Rossi csapata Walesben lép pályára sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik