Magyar–lengyel: Aztán villant egyet a világ legjobb játékosa… – Szalai Ádám

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.03.25. 23:21
Megkezdte a magyar válogatott a 2022-es világbajnoki selejtezősorozatot, de hogyan?! A Puskás Arénában három gólt lőttünk a sokkal jobb erőkből álló lengyeleknek, de a vége 3–3 lett, ugyanis a vendégek 0–2-ről és 2–3-ról is ki tudtak egyenlíteni! A lefújás után a csapatkapitány Szalai Ádám értékelt a találkozót közvetítő M4 Sportnak.
Szalai Ádám bízik benne, hogy javulni fog a csapat és a saját formája is (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Szalai Ádám bízik benne, hogy javulni fog a csapat és a saját formája is (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

„Ha a mérkőzés előtt mondja azt valaki, hogy három-három a vége, lehet, hogy pozitívabban értékelem, mint most – kezdte Szalai Ádám. – Ha viszont kettő-nullánál mondják azt, hogy kettő-kettő lesz egy percen belül, akkor nagyon kritikusan értékelem. Nehéz két ilyen pofonból felállni, s bár sikerült, ez még nagyon a selejtező eleji forma volt.”

„Labdával egy kicsit kevés volt ez. Az első gól maximálisan tükrözte azt, amire készültünk, hogy kihasználjuk Sallai gyorsaságát. Előttem sok volt az üres terület, de nem tudtunk az ellenfél térfelén játékot kialakítani, az első félidőben ez volt a legnagyobb hiányosság. A második játékrészben a két gól után védekezésben nagyon passzívak lettünk, ez pszichés szempontból teljesen érthető, mint amikor a bokszban egy kicsit meginogsz. Utána kellett egy kis idő, hogy ismét merjünk előrefelé védekezni, hogy ne féljünk az egy az egy elleni szituációktól – legyen szó Lewandowskiról vagy bárki másról –, s ez végül össze is jött, ennek köszönhető, hogy ismét megszereztük a vezetést. Aztán villant egyet a világ legjobb játékosa...”

A Mainz támadója örül, hogy több mint 400 nap után ismét eredményes volt a nemzeti együttesben, ám hozzátette, hogy többet vár magától.

„A formám még nagyon messze van attól, amit saját magamtól várok az Eb-ig. Lassan harmincnégy évesen is megpróbálok olyan formába lendülni így a karrierem végén, hogy az tényleg a csapat segítségére legyen. Hogy betaláltam, segít majd ebben. Dolgozunk tovább, két kellemetlen és fontos mérkőzés következik, remélem, hogy a csapat fejlődni fog a következő selejtezőkig, illetve az Eb-ig.”

Lovrencsics Gergő szerint megnyerhettük volna a meccset.

„Sajnos volt egy rövidzárlat a hatvanadik perc környékén, rögtön rúgtak is két gólt, viszont a csapat erejét mutatja, hogy aztán a harmadikat mi szereztük, nem mi futottunk az eredmény után.”

„Van mire építeni, a rövidzárlatot leszámítva azt tettük, amit elterveztünk, amire készültünk. Az első félidőben nem tudtak nagy helyzetet kialakítani, de a másodikban már voltak klasszis megoldásaik.”

„Nem tudom, hogy mi történt a rövidzárlat során, mondtuk is egymásnak, hogy nem szabad kikapcsolni, ne engedjük ki a kezünkből a mérkőzést. A mester már biztosan tudja, mi történt, át fogjuk beszélni a történteket. Három nap múlva nagyon fontos meccsünk lesz idegenben, úgyhogy menni kell tovább, nem szabad csüggedni, inkább koncentrálnunk kell a következő feladatra és tanulni ezekből a dolgokból.”

De vajon mit jelenthet később a rajton szerzett egy pont?

„Megmondom őszintén, nem tudom. Hosszú még a selejtezősorozat, nagyon remélem, hogy nem ezen fog múlni, kijutunk-e.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–3 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G. (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs. (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai R. (Varga K., 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
LENGYELORSZÁG:
Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58.), Reca (Rybus, 79.) – Szymanski (Józwiak, 59.), Krychowiak, Moder (Piatek, 59.), Zielinski – Lewandowski, Milik (Grosicki, 84.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
Gólszerző: Sallai R. (6.), Szalai Á. (53.), Orbán (78.), ill. Piatek (60.), Józwiak (61.), Lewandowski (82.)
Kiállítva: Fiola (90+3.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik