PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
2021.03.26 00:05 Frissítve: 2021.03.26 00:18

Magyar–lengyel: Többet érdemeltünk volna! – Sousa

Mint beszámoltunk róla, Magyarország és Lengyelország labdarúgó-válogatottja 3–3-as döntetlenre végzett az egymás elleni vb-selejtezőn csütörtök este a Puskás Arénában. Íme, így látta a mérkőzést Paulo Sousa, a lengyelek szövetségi kapitánya!

Paulo Sousa a csütörtöki mérkőzés közben (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

– Ha abból indul ki, hogy a magyar válogatott kettő-nullára, majd három-kettőre is vezetett, elégedett az egy ponttal?
– Nem, mert többet érdemeltünk volna – lepett meg többeket a válaszával a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Paulo Sousa, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya. – Az első félidőben ugyan nem futballoztunk jól, viszont amit a szünet után nyújtottunk, azzal rászolgáltunk volna a győzelemre. Fantasztikus mentalitás jellemezte a csapatot, a játékosok végig hittek abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset, sajnálom, hogy végül nem sikerült.

 
Rossi nem ért egyet Sousával, szerinte nem érdemeltek volna győzelmet a lengyelek

– Mit gondol, miért nem?
– Hadd mondjam el, hogy a világbajnoki selejtezősorozat is megérdemelné, hogy a VAR segítse a játékvezetők munkáját. Ha ezúttal a bíró rendelkezésére állt volna, több esetben is más ítélet születik – a mi javunkra... Ez azonban a játék része. Ahogyan az is, hogy a magyarok első góljánál hibáztunk. Túlságosan feltoltuk a védekezésünket, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A középpályásoknak többet és jobban kell segíteniük a védőket a jövőben ahhoz, hogy a hasonló szituációkat elkerüljük. Voltak jó és kevésbé jó időszakaink, de úgy vélem, összességében nem lehet panasz a válogatottra. Két különböző félidőt láthattunk, ám a véleményem ettől még nem változott: győzelmet érdemeltünk volna.

– Hogyan látta a magyar csapatot?
– Először is gratulálok neki. Azt játszotta, amit tud, és amire számítottunk. Keményen védekezett, kompakt volt, kereste a párharcok és a kontratámadások lehetőségét egyaránt. Ezen a mérkőzésen azonban mi voltunk azok, akik többet tettek a sikerért. Többet támadtunk, többet kockáztattunk, amikor kétgólos hátrányba kerültünk, akkor is abban a reményben változtattunk, hogy megnyerjük a meccset. Mondom még egyszer, a mentalitásunk remek volt, ennek, no meg a csapatban rejlő minőségnek köszönhető, hogy kétszer is egyenlítettünk.

– A lengyel kollégák szerint akadt egy-két váratlan húzása...
– A kockázatvállalás a munkám része, nem félek attól, hogy fontos döntéseket hozzak. Lehet, hogy nem mindenki játszott úgy, ahogyan sokan szerették volna, de nem kell aggódni, lesz ez még jobb is.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–3 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G. (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs. (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai R. (Varga K., 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
LENGYELORSZÁG:
Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58.), Reca (Rybus, 79.) – Szymanski (Józwiak, 59.), Krychowiak, Moder (Piatek, 59.), Zielinski – Lewandowski, Milik (Grosicki, 84.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
Gólszerző: Sallai R. (6.), Szalai Á. (53.), Orbán (78.), ill. Piatek (60.), Józwiak (61.), Lewandowski (82.)
Kiállítva: Fiola (90+3.)

A csoport többi mai mérkőzésén
Andorra–Albánia 0–1 (Lenjani 41.)
Anglia–San Marino 5–0 (Ward-Prowse 14., Calvert-Lewin 21., 53., Sterling 31., Watkins 83.)

A TÖBBI MAI VB-SELEJTEZŐRŐL ITT OLVASHAT!
2021.11.28 22:01:01

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Marco Rossinál az idén 36 játékos szerepelt, közülük 21 volt hosszabb-rövidebb ideig valamelyik magyarországi akadémia növendéke.

2021.11.28 21:40:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A fő nehézséget a felnőttfutballba belépés okozza.

2021.11.26 09:48:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Gallowich Tibor és Sebes Gusztáv bizalmát is megkapta, de ritkán került be az Aranycsapatba.

2021.11.24 23:34:00

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. November 25., a magyar futball napja. Egyébként nem véletlen, hogy olyan meccseket idéztem fel, amelyeket ritkán emlegetnek, szándékosan tettem. Hiszem ugyanis, hogy ami nekem, neked, neki, sőt nekünk maradandó, az még nem minden. Valamennyiünknek megvannak a magunk – reggelig idézhető – emlékei.