Magyar–lengyel: Többet érdemeltünk volna! – Sousa

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 00:05
Mint beszámoltunk róla, Magyarország és Lengyelország labdarúgó-válogatottja 3–3-as döntetlenre végzett az egymás elleni vb-selejtezőn csütörtök este a Puskás Arénában. Íme, így látta a mérkőzést Paulo Sousa, a lengyelek szövetségi kapitánya!
Paulo Sousa a csütörtöki mérkőzés közben (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Paulo Sousa a csütörtöki mérkőzés közben (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

– Ha abból indul ki, hogy a magyar válogatott kettő-nullára, majd három-kettőre is vezetett, elégedett az egy ponttal?
– Nem, mert többet érdemeltünk volna – lepett meg többeket a válaszával a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Paulo Sousa, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya. – Az első félidőben ugyan nem futballoztunk jól, viszont amit a szünet után nyújtottunk, azzal rászolgáltunk volna a győzelemre. Fantasztikus mentalitás jellemezte a csapatot, a játékosok végig hittek abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset, sajnálom, hogy végül nem sikerült.

– Mit gondol, miért nem?
– Hadd mondjam el, hogy a világbajnoki selejtezősorozat is megérdemelné, hogy a VAR segítse a játékvezetők munkáját. Ha ezúttal a bíró rendelkezésére állt volna, több esetben is más ítélet születik – a mi javunkra... Ez azonban a játék része. Ahogyan az is, hogy a magyarok első góljánál hibáztunk. Túlságosan feltoltuk a védekezésünket, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A középpályásoknak többet és jobban kell segíteniük a védőket a jövőben ahhoz, hogy a hasonló szituációkat elkerüljük. Voltak jó és kevésbé jó időszakaink, de úgy vélem, összességében nem lehet panasz a válogatottra. Két különböző félidőt láthattunk, ám a véleményem ettől még nem változott: győzelmet érdemeltünk volna.

– Hogyan látta a magyar csapatot?
– Először is gratulálok neki. Azt játszotta, amit tud, és amire számítottunk. Keményen védekezett, kompakt volt, kereste a párharcok és a kontratámadások lehetőségét egyaránt. Ezen a mérkőzésen azonban mi voltunk azok, akik többet tettek a sikerért. Többet támadtunk, többet kockáztattunk, amikor kétgólos hátrányba kerültünk, akkor is abban a reményben változtattunk, hogy megnyerjük a meccset. Mondom még egyszer, a mentalitásunk remek volt, ennek, no meg a csapatban rejlő minőségnek köszönhető, hogy kétszer is egyenlítettünk.

– A lengyel kollégák szerint akadt egy-két váratlan húzása...
– A kockázatvállalás a munkám része, nem félek attól, hogy fontos döntéseket hozzak. Lehet, hogy nem mindenki játszott úgy, ahogyan sokan szerették volna, de nem kell aggódni, lesz ez még jobb is.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–3 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G. (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs. (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai R. (Varga K., 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
LENGYELORSZÁG:
Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58.), Reca (Rybus, 79.) – Szymanski (Józwiak, 59.), Krychowiak, Moder (Piatek, 59.), Zielinski – Lewandowski, Milik (Grosicki, 84.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
Gólszerző: Sallai R. (6.), Szalai Á. (53.), Orbán (78.), ill. Piatek (60.), Józwiak (61.), Lewandowski (82.)
Kiállítva: Fiola (90+3.)

A csoport többi mai mérkőzésén
Andorra–Albánia 0–1(Lenjani 41.)
Anglia–San Marino 5–0(Ward-Prowse 14., Calvert-Lewin 21., 53., Sterling 31., Watkins 83.)

A TÖBBI MAI VB-SELEJTEZŐRŐL ITT OLVASHAT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik