Holland vélemény: a csatárok estéje lesz, nyerhetnek a magyarok

Vágólapra másolva!
2013.10.04. 09:22
null
Dzsudzsák minden bizonnyal a pályán lesz Amszterdamban, kérdés, Van Rhijn őrzi-e majd (Fotó: Action Images – archív)
Bő egy hét van hátra a holland–magyar világbajnoki selejtezőig, amelynek eredménye nagymértékben befolyásolja esélyeinket a pótselejtezőre. Kíváncsiak voltunk, milyen várakozásokkal készülnek az oranje számára már tét nélküli meccsre Hollandiában. Chris Tempelman, a Voetbal International szakírója segítségével elemeztük a holland válogatottat, és azt, vajon lesz-e esélye a három pont megszerzésére az Egervári-csapatnak.

A holland válogatottnak már biztos a helye a brazíliai világbajnokságon, így a mieink elleni vb-selejtező tét nélküli az oranje számára, ennek ellenére természetesen nem számíthatunk arra, hogy riválisunk odaajándékozza nekünk a három pontot Amszterdamban.

„Van Gaal mindenképpen győzni akar. Mivel nagy a nyomás rajta, nem engedhet meg magának egy vereséget. Ezenkívül a Magyarország elleni találkozó lesz az első felkészülési mérkőzés Brazíliára. Van Gaalnak mostantól az ideális kezdőcsapat kialakításán kell dolgoznia. Ki kell választania azokat a játékosokat, akikre építeni akar” – osztotta meg várakozásait a Nemzeti Sport Online-nal Chris Tempelman, a holland Voetbal International szakírója.

Az újságíró szerint hiába tét nélküli a hátralévő két összecsapás a hollandok számára, a csapatba kerülésért nagy a verseny, és ez pluszmotivációt jelenthet a helyükért küzdő játékosoknak.

„Bár már csak két kötelezően lejátszandó meccs van hátra a holland csapatnak a csoportban, nem szabad elfelejteni, hogy néhány futballista a helyéért fog küzdeni. Van Gaal mindig megköveteli a lehető legnagyobb elszántságot a játékosaitól.”

Arról is megkérdeztük a Voetbal International munkatársát, milyen összeállításra számít az oranjétól a magyar válogatott ellen.

„Elképzelhető néhány változás a csapatban, a kapitány keresi az első számú kapusát, így valószínűleg nemcsak az egyik kapuvédőnk lép majd pályára. Stekelenburg és Zoet sérült, Vermeer pedig jelenleg már nem az első számú kapus az Ajaxnál. Most Vorm az első számú Krul előtt.”

SZAVAZÁS

Mire számít az utolsó két vb-selejtezőn?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A jobbhátvédünk Janmaat, de Van Rhijn és Van der Wiel is versenyben van erre a posztra. De Vrij alapember a védelem közepén, ám mostanában nem teljesít olyan jól a Feyenoordban. A védelmünk ad okot némi aggodalomra. Érdekes kérdés még Nigel de Jong esete, aki egy ideje nem kerettag, de most jól játszik a Milanban. Talán Van Gaal meghívót küld neki. Sneijder megint sérült. Strootman, Van Persie és Robben helye viszont megkérdőjelezhetetlen a csapatban.”

A hollandok védelme tehát sebezhető, de a mieinknél sem jobb a helyzet a hátsó alakzatban. Chris Tempelman szerint gólokban nem lesz hiány, és ami az esélyeket illeti, a szakíró egyáltalán nem írja le Egervári Sándor csapatát, sőt lát esélyt a magyarok győzelmére is.

„Mindkét csapatnak vannak gondjai a védelemben, ezért úgy gondolom, a támadóknak nagyszerű estéje lesz. Sok gólt láthatunk majd, mivel a hátsó alakzat egyik csapatnál sem a legerősebb. A korábbi meccseket is figyelembe véve szerintem egyértelműen van esélye Magyarországnak a győzelemre. Hollandiának vannak gondjai a koncentrációval, és a védőink nemzetközi szinten nem sorolhatók a legjobbak közé. Magyarországnak a győzelemre kell játszania. A lelkesedés és a magyar válogatott képességei alapján mindenképpen azt kell mondanom, hogy az ellenfelünknek is van esélye a sikerre” – zárta mondandóját a holland újságíró.

A Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtezőt október 11-én 20.30 órakor rendezik Amszterdamban.

A HÁTRALEVŐ PROGRAM
2013. október 11., 20.30: Észtország–Törökország
2013. október 11., 20.30: Hollandia–Magyarország
2013. október 11., 20.30: Andorra–Románia
2013. október 15., 20.00: Magyarország–Andorra
2013. október 15., 20.00: Románia–Észtország
2013. október 15., 20.00:
Törökország–Hollandia

HOLLANDIA csoportelső, kijutott

MAGYARORSZÁG csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén
...4 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök legalább egyik meccsükön pontokat vesztenek
...3 pontot szerez, és a románok, valamint a törökök nem szereznek 3 pontnál többet vagy ha a románok és törökök legfeljebb 4 pontot szereznek, és mindkettejüknek rosszabb a gólkülönbsége

ROMÁNIA csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország legalább egyik meccsén pontokat veszít.
...4 pontot szerez, és Magyarország legalább egyik mérkőzésén kikap (gólkülönbsége pedig rosszabb), Törökország pedig legalább egyik meccsén pontokat veszít. Pontegyenlőség esetén gólkülönbség dönt.

TÖRÖKORSZÁG csoportmásodik, ha...
...6 pontot szerez hátralevő két mérkőzésén, és Magyarország, valamint Románia pontokat veszít, vagy 6 pontot szerez, jobb a gólkülönbsége a szintén 6 pontot szerző Romániánál, Magyarország pedig pontokat veszít.
...4 pontot szerez, és Magyarország legfeljebb 2, Románia pedig legfeljebb 3 pontot szerez. ...pontegyenlőség esetén (Törökország – 4 szerzett pont, Magyarország – 3, Románia – 4) gólkülönbség dönt.

A MAGYAR KERET HOLLANDIA ÉS ANDORRA ELLEN
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg), Király Gábor (1860 München)
Védők: Devecseri Szilárd (Haladás), Guzmics Richárd (Haladás), Gyömbér Gábor (Ferencváros), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (Ural), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Pátkai Máté (Győri ETO), Stieber Zoltán (Greuther Fürth), Szakály Péter (DVSC-Teva), Varga József (Middlesbrough)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda JC), Szalai Ádám (Schalke)
Biztonsági tartalékok: Megyeri Balázs (Olympiakosz), Fiola Attila (Paks), Gyurcsó Ádám (Videoton), Simon Ádám (Haladás), Nikolics Nemanja (Videoton)

AZ ELŐZETES HOLLAND KERET
Kapusok:
Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Swansea City)
Védők: Daley Blind (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Gregory van der Wiel (PSG), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Nigel de Jong (Milan), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kevin Strootman (Roma), Rafael van der Vaart (Hamburger SV )
Támadók: Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Reuben Chess (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Norwich City)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 8 7 1 24–4 +20 22
2. MAGYARORSZÁG 8 4 2 2 18–12 +6 14
3. Törökország 8 4 1 3 14–7 +7 13
4. Románia 8 4 1 3 13–12 +1 13
5. Észtország 8 2 1 5 6–16 –10 7
6. Andorra 8 8 0–24 –24 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik