Emlékezés: Törőcsik András évei az utolsó NB I-es mérkőzés után

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 09:41
null
Törőcsik Andás az 50. születésnapja alkalmából megrendezett gálameccs után tűnt el a nyilvánosság elől (Fotó: MTI)
A Nemzeti Sport számos cikkel emlékezett meg a szombaton elhunyt Törőcsik Andrásról. Bemutattuk a pályafutását, megkérdeztük pályatársait, barátait. Az Origo azt elevenítette fel, mi történt az újpesti legendával utolsó NB I-es mérkőzése és 67 éves korában bekövetkezett halála között.

 

Törőcsik András 1989. március 25-én, az MTK játékosaként a Tatabánya ellen lépett pályára utoljára az NB I-ben. A 34 éves támadóval szemben többször szabálytalankodtak, a 19. percben szárkapocscsonttörés miatt le kellett cserélni.

Ez volt Törőcsik utolsó NB I-es mérkőzése, a sportsajtóban a sérülését okozó Udvardi Endre ellen valóságos hadjárat indult. Később visszatérő téma volt, hogy a többször is megműtött Törőcsik folytatja-e pályafutását, és miután pontot tett karrierje végére, a sajtóban autóbalesete, majd alkoholproblémái miatt került többször is elő.

Az Origo kitér arra, hogy milyen sokan próbáltak segíteni neki, munkát kapott az ESMTK-nál, Újpesten, sőt, a Népszavától és a Színes Sporttól is. Edzőképzésen is részt vett – egy hétig…

A fordulópont a 2005-ben az 50. születésnapja alkalmából rendezett gálamérkőzés volt, az Origo írása szerint ezt követően sokan lemondtak róla, eltűnt a nyilvánosság elől, csak ritkán jelent meg vele interjú, inkább egészségügyi problémái miatt került be az újságokba.

Az Origo cikke interjúrészletekkel, fotókkal ide kattintva olvasható el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik