P. K. 2021.06.15 12:19 Frissítve: 2021.06.15 12:38

Eb 2020: „A fiam ebben nőtt fel, nem izgul” – Szalai Attilát nem félti édesapja

A magyar labdarúgó-válogatott védőjének, a török Fenerbahcéban légióskodó Szalai Attilának az édesapja, a korábban ugyancsak válogatott idősebb Szalai Attila már éppen készülődött a Puskás Arénához, amikor elértük telefonon, hogy egy kicsit beszéljen nekünk arról, mennyire izgulós típus a fia, hogyan készül a nagy meccsre, a portugálok elleni Eb-találkozóra.

Szalai Attila nem egy izgulós típus (Fotó: Török Attila)

 


Pontot, pontokat szeretnénk szerezni – Szalai Attila
EZ A CSAPATUNK – elemzések, portrék a magyar játékosokról
EB-ADATBANK
EB-KERETEK
EB-FELKÉSZÜLÉS

„Attila az a típus, akit feldobnak a nagy meccsek. Gyerekkorában, amikor még a Rapid Wien utánpótlásában  szerepelt, tulajdonképpen tornarendszerben nőtt fel, mert hétvégente mindig valamilyen tornán szerepeltek. Akkoriban még szélső támadót játszott, így ahhoz is hozzászokott, hogy rengeteget kell futnia, tehát fizikailag is bírja a terhelést. A korosztálya nagy sztárjai közül többek ellen pályára lépett már fiatalabb korában, és sosem volt az a nagyon izgulós típus. Őt is és az egész csapatot lelkesíti most az a miliő, ami majd a portugálok ellen vár a válogatottra” – nyilatkozta a 14. válogatott fellépésére készülő fiáról idősebb Szalai Attila.

Az édesapa hozzátette, nagyon bizakodó, de nem szabad túl nagy terhet elvárásokat támasztani a csapattal szemben.

„A legfontosabb, hogy a srácok élvezni tudják az Eb minden percét, mert nagyon megdolgoztak azért, hogy itt lehessenek. Viszont látni kell, utolsók között jutottunk ki az Eb-re, nem lehet rögtön elvárni, hogy verjük meg az elsőket, vagyis a világ legjobbjait. Nagyon bízom a fiúkban, hogy meg tudják szorongatni a portugálokat vagy akár a franciákat is. A lényeg, hogy az a fejlődés, amit az elmúlt egy évben láthattunk a csapat játékán, folytatódjon az Eb-n, igazán erős ellenfelekkel szemben is.”     

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

F-CSOPORT
18.00: MAGYARORSZÁG
–Portugália, Budapest. Vezeti: Cakir (török). Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!
21.00: Franciaország–Németország, München. Vezeti: Del Cerro Grande (spanyol). Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!

MAGYARORSZÁG KERETE
KAPUSOK: 22 – Bogdán Ádám
(Ferencváros), 12 – Dibusz Dénes (Ferencváros), 1 – Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
26 – Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), 21 – Botka Endre (Ferencváros), 5 – Fiola Attila (Mol Fehérvár), 3 – Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), 2 – Lang Ádám (Omonia – Ciprus), 14 – Lovrencsics Gergő (Ferencváros), 6 – Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), 4 – Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 10 – Cseri Tamás (Mezőkövesd), 16 – Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), 11 – Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), 15 – Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), 8 – Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), 7 – Loic Nego (Mol Fehérvár), 13 – Schäfer András (DAC – Szlovákia), 18 – Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: 25 – Hahn János (Paksi FC), 23 – Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), 20 – Sallai Roland (Freiburg – Németország), 24 – Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), 9 – Szalai Ádám (Mainz – Németország), 19 – Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), 17 – Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)
EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
2022.06.30 22:31:32

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik nekem kicsit olyan, mint Marco Rossi. Hiszek benne, hogy őket nem a vakszerencse és a véletlenek sorozata, hanem a kitartásuk és a következetesen elvégzett sok munka viszi előre lépésről lépésre.

2022.06.28 22:53:18

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A napokban vertük meg a vezetésével Angliát oda-vissza.

2022.06.28 09:08:48

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Az Omonia Nicosia védőjének teljesült a vágya: ötvenedszer is magára ölthette a címeres mezt.

2022.06.21 23:56:34

Magyar válogatott CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A természeti népek többnyire emberfeletti magyarázatokat keresnek a sohasem látott, csodaszámba menő eseményekre. Én találkoztam a csoda emberi léptékű magyarázatával is. Kolbászt evett, sört ivott, és a futballról mesélt.

2022.06.21 23:51:16

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nagy Zsolt nekem kissé olyan, mint a másik oldalon Fiola Attila.