Magyar–román: Storck szerint kihoztuk a maximumot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.04. 23:34
null
Bernd Storck szerint a románok elleni meccsben ennyi volt (Fotó: Szabó Miklós)
Bernd Storck döntetlennel mutatkozott be a magyar labdarúgó-válogatott kispadján: a nemzeti csapat 0–0-ra végzett az Üllői úton Romániával. A német szakember szerint a mieink kihozták a maximumot a mérkőzésből, ezért gratulált játékosainknak az öltözőben.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

„Nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem volt ideális a felkészülés, többeknek nem volt klubja, három csoportban edzettünk, volt két sérülés. Aztán Juhász Roland sérülése miatt cserélnünk is kellett. Mindezeket figyelembe véve elégedett vagyok. Szerettünk volna nyerni, remélem, ezt a szurkolók is látták, a végén már három csatárral játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, de Király Gábor védéseire is szükség volt. Ebben a meccsben sajnos ennyi volt” – nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck.

„Holnap meg kell néznünk, hogy kire számíthatunk jövő hétfőn – tért rá a kapitány a következő meccsre. – Biztos vagyok benne, hogy néhány poszton változtatnunk kell.”

„Továbbra is csak a következő meccsre kell koncentrálnunk. A cél a csoport harmadik helyének megszerzése, nem hiszem, hogy a mai találkozó után ezen változtatni kellene. Meglátjuk, mi lesz a következő mérkőzésen, azután beszélhetünk a továbbiakról" – mondta Storck a Nemzeti Sport Online kérdésére. Azzal, hogy Görögország ismét kikapott – és továbbra is utolsó helyen áll a csoportban –, a magyar válogatott esélyei nőttek a legjobb harmadik helyre.

Storck a továbbiakban kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy Romániával nem vethetjük össze magunkat. Mi labdabirtoklási fölényre nem törekedhetünk Észak-Írországban sem. „Ebben a csapatban ennyi van. Ezért a lefújás után az öltözőben gratuláltam a játékosoknak” – fogalmazott a kapitány.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk a FIFA világranglistáján hetedik helyen álló Románia ellen” – zárta sajtótájékoztatóját Storck.

„Jó meccset játszottunk, főleg az első félidőben, amikor többet birtokoltuk a labdát, nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket. Taktikailag jók voltunk, de a második félidő már kiegyenlítettebb volt. Nem tudtunk elegendő helyzetet kialakítani, így elmaradt a győzelem” – kezdte Anghel Iordanescu, a románok szövetségi kapitánya.

A szakember a csoport állásával kapcsolatban azt mondta, hogy az északír, a román és a magyar válogatott esélyei hasonlóak, de senkit sem lehet lebecsülni a folytatásban sem. A román kapitány négy román sérülésről beszélt, de konkrétumokat, neveket nem mondott.

A JÁTÉKOSOK MONDTÁK

„Nem volt egyszerű mérkőzés, hiszen a románok a világranglista hetedik helyén állnak, és a tabellán is előttünk vannak – mondta Király Gábor. – Az volt a célunk, hogy ne nőjön a különbség a két csapat között. A helyzeteink megvoltak, a gól hiányzott, de a srácok mindent kiadtak magukból. Értékes pontot szereztünk, meg kell becsülnünk. Nagy volt a hangzavar, néha gond volt a kommunikációval, de megoldottuk a feladatunkat. Az északírek elleni meccstől többet várok.”

„Mindent megtettünk, hogy gólt szerezzünk – fogalmazott Nikolics Nemanja. – Jó meccset játszottunk, hátul nem kockáztattunk és nem is követtünk el hibákat. Értékes pontot szereztünk, van még három meccs, a továbbiakban bravúrokra van szükségünk. Amit az edzéseken gyakoroltuk, meg tudtuk valósítani. Jobbak voltunk, mint a románok, de a gól sajnos elmaradt. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek. A legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat hétfőre.”

„Az volt a célunk, hogy megnyerjük a meccset, de az összkép alapján az egy pont is nagyon értékes eredmény. Ha nyerünk Észak-Írországban, elégedettek lehetünk ezzel a két meccsel. Nagy helyzetek nem voltak, Szalai Ádám lövése kis szerencsével beakadhatott volna” – mondta Stieber Zoltán.

„Nem lehetünk elégedettek, a pozitívum, hogy nem kaptunk ki – bosszankodott Dzsudzsák Balázs. – Támadásban nyújthattunk volna többet, taktikai csata folyt a pályán. A kapu előtt kevés akció volt, kevésszer kerültünk a román védelem mögé. Tovább él a remény, ennek is lehet örülni. Hétfőn kell a bravúr Észak-Írországban. A románok semmivel sem voltak jobbak, mint mi, Király Gabinak csak egyszer kellett védenie. Ha bátrabbak lettünk volna, többet is kihozhattunk volna a meccsből. Nem kell rettegnünk a románoktól, bebizonyítottuk, hogy pariban vagyunk velük. Hétfőn be kell hoznunk azt a három pontot, amit az északírek elvittek Budapestről.”

„Nem túl acélos román csapatot nem sikerült megvernünk, de ha figyelembe vesszük, hogy milyen állapotban voltunk, elfogadható eredmény a döntetlen, főleg a mérkőzés képe alapján. Nem akarok kifogásokat keresni, de tudjuk, milyen előjelekkel vártuk a meccset – utalt rá Tőzsér Dániel, hogy többen is meccshiánnyal küzdenek a válogatottból. – Emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Ha mindenki a legjobb állapotában lett volna, meg tudtuk volna verni ezt a román csapatot.”

„A játékunk alapja, hogy védekezésben próbálunk masszívak lenni, ami ma is sikerült, hiszen nem kaptunk gólt, a támadójátékunkba viszont nem tudtunk minőséget csempészni. Számunkra rosszkor jött a meccs, ha néhány nappal később lett volna, lehet, hogy másképp alakul, de még egyszer mondom, nem szeretnék kifogásokat keresni. A szurkolók és mi is büszkék lehetünk magunkra” – folytatta Tőzsér, aki sárga lapot eltiltása miatt nem játszhat Észak-Írországban.

„Pozitívan kell gondolkodnunk, pesszimizmusra semmi ok. Megígérhetem, mindent megteszünk a győzelemért Észak-Írországban, hogy végig versenyben legyünk a második helyért. Most nagy esélyt szalasztottunk el. Nem volt látványos mérkőzés, egyik csapat sem kockáztatott sokat, ebben a mérkőzésben most sajnos csak ennyi volt. Hiányérzetem van, de elkeseredni nem szabad, hiszen nem kaptunk ki” – zárta mondandóját a QPR középpályása.

EB 2016, SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR
F-CSOPORT, 7. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 0–0
Budapest,
Üllői út, 22 060 néző. Vezette: Brych (Borsch, Lupp – németek)
MAGYARORSZÁG: Király – Fiola, Juhász (Guzmics, 24.), Kádár, Leandro – Stieber Z. (Priskin, 88.), Tőzsér, Elek Á., Dzsudzsák – Szalai Á., Nikolics (Németh K., 70.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
ROMÁNIA: Tatarusanu – Papp, Chiriches, Grigore, Rat – Prepelita, Hoban – Popa (Chipciu, 69.), Sanmartean (Budescu, 78.), Torje (Maxim, 90.) – Keserü. Szövetségi kapitány: Anghel Iordanescu

A csoport másik két mérkőzésén: Feröer–Észak-Írország 1–3 (1–1), Görögország–Finnország 0–1 (0–0)

AZ ÁLLÁS
1. Észak-Írország 7 5 1 1 11–5 +6 16
2. Románia 7 4 3 7–1 +6 15
3. MAGYARORSZÁG 7 3 3 1 5–3 +2 12
4. Finnország 7 2 1 4 6–8 –2 7
5. Feröer 7 2 5 5–11 –6 6
6. Görögország 7 2 5 2–8 –6 2

A TOVÁBBI PROGRAM

Szeptember 7.:
Észak-Írország–Magyarország, 20.45

Finnország–Feröer 20.45
Románia–Görögország 20.45

Október 8.:

Magyarország–Feröer, 20.45
Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik