Andorra–Magyarország: Marco Rossit csak Kalmár sérülése aggasztja

BABJÁK BENCE, KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (Andorra la Vella)BABJÁK BENCE, KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (Andorra la Vella)
Vágólapra másolva!
2021.03.31. 23:06
„A lengyelek elleni egyperces lefagyásért kár” – értékelte a világbajnoki selejtezősorozat első három mérkőzését Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután Andorrában 4–1-re nyert a csapat, s ezzel már hét pontja van. Hozzátette, ha itt-ott dadogott is a játék, azt a hozzáállást látta a játékosoktól, amit elvár. Az olasz szakember beszélt az első félidőben lecserélt Kalmár Zsolt állapotáról is, elárulva, aggódik a játékos miatt, egyelőre azonban ő sem tud pontos diagnózist. Eközben a házigazda andorraiak a háromgólos vereség ellenére sem voltak elégedetlenek. 
Marco Rossi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Marco Rossi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 


„Az első gól, ahogyan az az első félidő legvégén megszületett, döntő volt. Hiába játszottunk jól előtte egy olyan erős csapat ellen, mint Magyarország, ez nem ért most bravúrt”
– mondta a csereként beállt, a végjátékban büntetőből szépítő Marc Pujol.

„Nagyon jó első félidőnk volt – leszámítva az utolsó percben kapott gólt. Ahogyan azt az öltözőben is beszéltük, a csapat jó volt, megvoltak az esélyeink a gólszerzésre – a második félidőben is akadt két-három nagy lehetőségünk. Túl kellett élnünk a magyar középpályát, rengeteget birtokolták a labdát, jól járatták, de úgy érzem, elvégeztük a munkát, amire képesek lehettünk ezen a meccsen” – értékelt a hazaiak szövetségi kapitánya, Koldo Álvarez.

„Fizikailag rendben voltunk, három meccset kellett végigcsinálnunk, ehhez sok játékost kellett bevetnünk. Tisztában vagyok a szintünkkel és elégedett vagyok mindenkivel. Az első három meccs után az eredmények ugyan nem jók, de kijelenthetjük, fejlődőképes a csapat és a teljesítmény rendben volt” – tette hozzá az andorraiak edzője.

Ezt követően Marco Rossi és az utolsó magyar gólt szerző Loic Nego vette át a szót.

Loic Nego (Fotó: Árvai Károly)
Loic Nego (Fotó: Árvai Károly)

 

„Bevallom, amikor az első félidőben a kapunk előtt veszítettünk labdát, a négy évvel ezelőtti mérkőzés emlékei jutottak eszembe, de szerencsére megúsztuk azt a szituációt – értékelt az olasz szakember a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Az első játékrészben nem futballoztunk elég jól az agresszív ellenféllel szemben, amikor pedig mégis megtaláltuk a rést a védelem és a középpálya között, többnyire rossz döntéseket hoztunk. A hosszabbításban Fiola Attila javította korábbi hibáját, és nagyon fontos gólt szerzett. A fordulás után szemmel láthatóan elfáradt az ellenfél, erővel jobban bírtuk a meccset, és ennek köszönhetően több terület nyílt előttünk. Szép gólokat szereztünk, egyedül a hajrában befújt tizenegyest sajnáltam kicsit, a kapott gól nélküli meccsek minden edző lelkének jót tesznek.”

Az olasz szakember az első félidőben lecserélt Kalmár Zsoltról, és a három meccsen szerzett hét pontról is beszélt.

„Összességében elégedett lehetek, egyedül a Lengyelország elleni mecset sajnálom, érzésem szerint ott mi álltunk közelebb a győzelemhez. Azért az egyperces lefagyásért kár, amikor a két gólt kaptuk… Reálisan kell szemlélnünk a helyzetünket, és továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk. Kalmár Zsolt sérülése miatt viszont aggódom, Szoboszlai Dominikkal együtt a középpályánk legkreatívabb játékosai, és jelen állás szerint nem tudom, hogy számíthatok-e rájuk az Európa-bajnokságon. Bízom benne, hogy Zsolt minél előbb visszatér, és nem kell sokat kihagynia. A DAC most két játékost adott nekünk a válogatott összetartásra, és mind a ketten megsérültek, ami külön balszerencse.”

Hozzátette, ha itt-ott nem is volt a leggördülékenyebb a csapat játéka, Lengyelország, San Marino és Andorra ellen is azt a küzdeni akarást, hozzáállást látta a válogatottól, amit elvár. „Ha így megyünk ki a pályára, mindegy ki az ellenfél, hogy egy az egyben jobb játékosokból áll-e vagy sem, mert ha alul is maradunk, a szurkolók biztos nem fogják azt kiabálni, »K..va gyenge!«.”

A győzelem után Nego is elégedetten értékelt.

„A feladat egyértelmű volt, csak a három pont jöhetett szóba – mondta a Mol Fehérvár játékosa. – Összességben kézben tartottuk a meccset, és egyik játékos sem veszítette el a fejét, amikor az ellenfél keményebben lépett oda, vagy kiosztott egy könyököst. Felkészültünk erre a stílusra, végig higgadtak maradtunk, és megérdemelten nyertünk.”

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK
I-CSOPORT
Andorra–MAGYARORSZÁG 1–4 (0–1)
Andorra La Vella, Nemzeti Stadion, 300 néző. Vezette: Thórarinsson (izlandi)
ANDORRA: Josep Gómes – M. San Nicolás (Rubio, 62.), Llovera, Emili García, Alavedra (Rebés, 77.) – Alex Martínez (Cristian Martínez, 62.), Marcio Vieira (Pujol, 77.), Vales, Cervós – R. Fernández (Aaron Sánchez, 82.), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Lovrencsics G. (Varga K., 83.), Kleinheisler (Nego, 83.), Nagy Á. (Sigér, 61.), Kalmár Zs. (Gazdag, 29.), Hangya – Nikolics (Varga R., 61.), Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Pujol (90+3. – 11-esből), ill. Fiola (45+2.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)

A csoport többi mérkőzésén
Anglia–LengyelorszáG 2–1 (
H. Kane 19. – 11-esből, Maguire 85., ill. Moder 58.)
San Marino–Albánia 0–2 (Manaj 63., Uzuni 85.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 3 3 9–1 +8 9
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 10–4 +6 7
3. Albánia 3 2 1 3–2 +1 6
4. Lengyelország 3 1 1 1 7–5 +2 4
5. Andorra 3 3 1–8 –7 0
6. San Marino3 30–10–100

 

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik