Válogatott: A fiam már megbékélt azzal, hogy nem utazik az Eb-re – Sallói István

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 09:58
Sallói István szerint fia már tudja, hogy lemarad az Eb-ről (Fotó: Török Attila, archív)
Édesapja szerint Sallói Dániel már megbékélt azzal, hogy a nyáron nem vehet részt a labdarúgó Európa-bajnokságon. Sallói István, a 13-szoros válogatott korábbi játékos a Metropolnak nyilatkozott fia helyzetéről.

„Árulkodó tény, hogy bár a fiam az Egyesült Államokban, a Sporting Kansas City futballegyüttesében jól bizonyít, Marco Rossi szövetségi kapitány immár hónapok óta nem veszi őt figyelembe a kerethirdetéskor – fogalmazott Sallói István a Metropolnak adott interjújábam. – Ezzel a helyzettel a fiam már megbékélt, nem is frusztrált, és – hozzá hasonlóan – a magam részéről biztos vagyok abban, hogy a németországi kontinensbajnokságra sem utazik.”

Sallói Dániel édesapja az interjúban úgy fogalmazott: fiának az lett a veszte, hogy az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) teljesen más szerepkörben futballozik. „Az Egyesült Államokban a szélről indulva szeret kombinálni. Gólt szerez vagy éppen gólt készít elő, akár a középpályáról indulva. A nemzeti együttesben viszont a középpályán Szoboszlai Dominik és Sallai Roland helye bombabiztos, erről nincs is vita, ékként pedig nyilvánvalóan Varga Barnabás hozza magát” – tette hozzá.

Az interjúban szóba került a szintén az Egyesült Államokban légióskodó Gazdag Dániel, akit Marco Rossi szövetségi kapitány kritikával illetett a Koszovó elleni felkészülési mérkőzés után. „Gazdaggal egészen más a helyzet, hiszen Rossi az edzője volt a Honvédban, és ebből fakadóan tudja, hogy mit várhat el tőle. A fiammal ellentétben Gazdag az állandó, 11-12 játékosból álló mag mellett a bármikor bevethetők közé sorolandó.

Sallói István szerint egy időzónát átutazó játékos számára mindig nagy nehézséget okoz az átállás, abban ugyanakkor biztos, hogy Gazdag a németországi Európa-bajnokságra teljes mértékben akklimatizálódik. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik