Női válogatott: a törökök a hajrában fordítottak a mieink ellen az Eb-selejtezőben

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 21:00
A magyar válogatott második meccsét elveszítette a selejtezőben (Fotó: mlsz.hu, archív)
Második mérkőzését elveszítette a magyar női labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezőben: a mieink hiába vezettek a szünetben Törökország ellen, a hajrában fordítottak a hazaiak, és 2–1-re nyertek.

 

Mint ismert, a múlt héten Szarvas Alexandra együttese a selejtezősorozat első fordulójában csalódást keltő döntetlent játszott hazai környezetben Azerbajdzsán ellen, míg a törökök kikaptak Svájctól, így még inkább felértékelődött az isztambuli meccs jelentősége.

A mieink a helyzet komolyságának megfelelően kezelték a meccset, nagy volt a fogadkozás, és az első félidő hosszabbításában sikerült is megszerezni a vezetést: Csányi Diána a tizenhatos vonaláról vállalkozott lövésre, amely olyan erős és pontos volt, hogy tehetetlen volt vele szemben a török kapus.

Ezt követően lezárhatta volna a meccset a magyar válogatott, a második gól helyett azonban Ece Türkoglu révén a törökök kiegyenlítettek a 80. percben. Az egyenlítő gól újabb lendületet adott a házigazdának, és elbizonytalanította a mieinket, ami hamarosan újabb török gólban mutatkozott meg az eredményjelzőn: a 90. percben Miray Cin talált be Szőcs Réka kapujába. Innen a hazaiak már nem engedték ki a győzelmet, hiába hosszabbított nyolc percet a játékvezető. 2–1

NŐI EB-SELEJTEZŐ
Törökország–Magyarország 2–1 (Türkoglu 80., Cin 90., ill. Csányi D. 45+1.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik