Válogatott: Rossi marad, Dárdai Mártont további játékosok követhetik

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 20:42
Csányi Sándor szerint Dárdai Mártont újabb játékosok követhetik (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban beszélt a magyar labdarúgó-válogatott Eb előtti felkészülési programjáról, a jegyértékesítésről, illetve Dárdai Mártonról is.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy Csányi Sándor beszélt a jegyigényléssel kapcsolatos információkról és Marco Rossi jövőjéről is. Utóbbiról így fogalmazott az MLSZ elnöke: „2026. január 1-ig szól a szerződése, tehát a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön biztos, hogy Marco Rossi vezeti a csapatot. Olyan a szerződése, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem.”

Ezt követően Csányi beszélt a magyar válogatott felkészülési programjáról. Az Eb előtt négy csapattal játszik Magyarország. Marco Rossi szövetségi kapitány kérésére Írország az egyik ellenfél, melynek játékstílusa hasonló Skóciához. Erre a találkozóra Írországban kerül sor, míg Törökországot, Máltát és Koszovót a magyar válogatott fogadja. Ráadásul Málta esetében könnyen lehet, hogy egy vidéki stadion lesz a helyszín.

Csányi ezt követően a magyar válogatottat választó Dárdai Mártonról beszélt. „Régóta vártuk, hogy Márton eldöntse hol kíván szerepelni. Ebben a nagy érdem Marco Rossié, aki tárgyalt a családdal. Én úgy tudom, nem kellett győzködni. Mindenesetre nagy örömmel látjuk, mert fontos poszton jelent nagy erősítést.”

„Az MLSZ-ben folyamatosan figyelünk és kutatunk olyan játékosokat, akik magyar származásúak és rendszeresen játszanak valamelyik magasan jegyzett ligában, vagy pedig ifjúsági válogatottak valamelyik országban. Van még néhány olyan jelöltünk, akiket szívesen látnánk és magyar származású, még korai lenne nevekről beszélni, de azt elmondhatom, hogy biztosan lesz még ilyen.”

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik